Suquet de gambes amb arròs blanc
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Andrés Herreros
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: La Cucanya, Vilanova i la Geltrú
- Dieta: Sense lactosa
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 24 gambes de Vilanova
- 400 grams de patates
- 2 cebes mitjanes
- 2 tomàquets grans madurs
- 2 nyores
- 1 copa de conyac del Penedès
- cibulet
- oli, sal i pebre
- 2 litres de brou de crustacis
- Per a l'arròs:
- 200 g d'arròs blanc bomba
- sal negra i vermella
PREPARACIÓ
Per començar, en un perol de ferro amb oli d'oliva, fregiu lleugerament les gambes, flamegeu-les amb conyac, retireu-les del foc i reserveu-les.
A continuació, en el mateix oli, sofregiu la ceba ratllada.
Mentrestant, poseu la nyora en remull en un bol.
Tot seguit, poseu l'arròs bomba a bullir, en un cassó amb aigua i sal, durant 18 minuts.
Quan la ceba agafi una mica de color, afegiu-hi el tomàquet pelat i ratllat, deixeu-ho sofregir 3 minuts, poseu-hi la polpa de la nyora, deixeu-ho sofregir uns minuts més, incorporeu-hi les patates, prèviament pelades i tallades a trossos, cobriu-ho tot amb el brou calent i deixeu-ho coure durant 15 minuts. Finalment, poseu les gambes al perol, deixeu-les coure un parell de minuts, rectifiqueu-ho de sal i pebre, afegiu-hi una mica de cibulet picat i retireu-ho del foc.
I ja per acabar, emplateu el suquet i serviu-lo acompanyat de l'arròs blanc amanit amb una mica de sal negra i sal vermella.
A continuació, en el mateix oli, sofregiu la ceba ratllada.
Mentrestant, poseu la nyora en remull en un bol.
Tot seguit, poseu l'arròs bomba a bullir, en un cassó amb aigua i sal, durant 18 minuts.
Quan la ceba agafi una mica de color, afegiu-hi el tomàquet pelat i ratllat, deixeu-ho sofregir 3 minuts, poseu-hi la polpa de la nyora, deixeu-ho sofregir uns minuts més, incorporeu-hi les patates, prèviament pelades i tallades a trossos, cobriu-ho tot amb el brou calent i deixeu-ho coure durant 15 minuts. Finalment, poseu les gambes al perol, deixeu-les coure un parell de minuts, rectifiqueu-ho de sal i pebre, afegiu-hi una mica de cibulet picat i retireu-ho del foc.
I ja per acabar, emplateu el suquet i serviu-lo acompanyat de l'arròs blanc amanit amb una mica de sal negra i sal vermella.