Suquet de gall de Sant Pere
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: David Mejías
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cap sa sal, Barcelona
INGREDIENTS
- 1 gall de Sant Pere de 2 kg
- 4 escamarlans
- 12 cloïsses
- 1/2 kg de patates
- 2 l de fumet vermell
- 1 ceba de Figueres
- 2 grans d'all
- 100 g d'ametlles i avellanes
- 1 llesca de pa fregit
- oli d'oliva
- sal
PREPARACIÓ
Poseu la ceba picada, l'all picat i una picada que haureu preparat amb pa fregit, ametlles i avellanes en una cassola. Afegiu-hi l'oli i deixeu que s'enrosseixi.
Mentrestant, talleu el gall de Sant Pere a tires llargues i gruixudes, i afegiu-les a la cassola. Quan el gall estigui ros, retireu-lo de la cassola i reserveu-lo.
Fiqueu les patates pelades i tallades en rodanxes a la cassola i cobriu les patates amb el fumet calent. Quan les patates estiguin gairebé cuites, afegiu-hi els escamarlans i les cloïsses. Un cop les cloïsses s'hagin obert, torneu-hi a posar el gall de Sant Pere i deixeu-ho coure un parell de minuts més. Finalment, rectifiqueu el plat de sal i emplateu-lo.
Mentrestant, talleu el gall de Sant Pere a tires llargues i gruixudes, i afegiu-les a la cassola. Quan el gall estigui ros, retireu-lo de la cassola i reserveu-lo.
Fiqueu les patates pelades i tallades en rodanxes a la cassola i cobriu les patates amb el fumet calent. Quan les patates estiguin gairebé cuites, afegiu-hi els escamarlans i les cloïsses. Un cop les cloïsses s'hagin obert, torneu-hi a posar el gall de Sant Pere i deixeu-ho coure un parell de minuts més. Finalment, rectifiqueu el plat de sal i emplateu-lo.