Suquet de congre
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Ramon Boquera (pescador)
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
- Informació nutricional -Obre
El congre és un peix que destaca pel seu contingut en vitamina A, només superat per les angules i anguilesAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 800 g de congre (de la part oberta)
- 4 alls pelats
- 1 manat de julivert
- 50 g d'avellanes torrades
- 200 g de tomàquets (tallats petits)
- 2 llesques de pa fregit
- 200 g de patates
- aigua
- sal
PREPARACIÓ
Per començar, escalfeu l'aigua en un cassó i fregiu les llesques de pa en una paella amb oli per la picada.
Per fer la picada, poseu en el morter els alls, el julivert, les avellanes i el pa fregit i tritureu-ho amb la mà de morter.
A continuació, en una cassola amb una mica d'oli coeu durant 2 minuts la picada. Seguidament, incorporeu-hi les patates, pelades i esqueixades, i deixeu-ho coure durant 3 minuts més. Després, afegiu el tomàquet tallat a talls molt petits, o rallat, i deixeu-ho coure uns 2 minuts, fins que el tomàquet deixi anar la seva aigua. Tot seguit, afegiu-hi l'aigua calenta fins a cobrir les patates i deixeu-ho coure durant 5 minuts. Finalment, afegiu a la cassola els talls de congre salats, de la part oberta, que és la que no té espines, i deixeu-ho coure fins que la patata sigui tova, aproximadament uns 10 minuts.
I ja per acabar, emplateu el suquet.
Per fer la picada, poseu en el morter els alls, el julivert, les avellanes i el pa fregit i tritureu-ho amb la mà de morter.
A continuació, en una cassola amb una mica d'oli coeu durant 2 minuts la picada. Seguidament, incorporeu-hi les patates, pelades i esqueixades, i deixeu-ho coure durant 3 minuts més. Després, afegiu el tomàquet tallat a talls molt petits, o rallat, i deixeu-ho coure uns 2 minuts, fins que el tomàquet deixi anar la seva aigua. Tot seguit, afegiu-hi l'aigua calenta fins a cobrir les patates i deixeu-ho coure durant 5 minuts. Finalment, afegiu a la cassola els talls de congre salats, de la part oberta, que és la que no té espines, i deixeu-ho coure fins que la patata sigui tova, aproximadament uns 10 minuts.
I ja per acabar, emplateu el suquet.