Suquet de congre

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Ramon Boquera (pescador)
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa
  • Informació nutricional
    -Obre

    El congre és un peix que destaca pel seu contingut en vitamina A, només superat per les angules i anguilesAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 800 g de congre (de la part oberta)
  • 4 alls pelats
  • 1 manat de julivert
  • 50 g d'avellanes torrades
  • 200 g de tomàquets (tallats petits)
  • 2 llesques de pa fregit
  • 200 g de patates
  • aigua
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, escalfeu l'aigua en un cassó i fregiu les llesques de pa en una paella amb oli per la picada.

Per fer la picada, poseu en el morter els alls, el julivert, les avellanes i el pa fregit i tritureu-ho amb la mà de morter.

A continuació, en una cassola amb una mica d'oli coeu durant 2 minuts la picada. Seguidament, incorporeu-hi les patates, pelades i esqueixades, i deixeu-ho coure durant 3 minuts més. Després, afegiu el tomàquet tallat a talls molt petits, o rallat, i deixeu-ho coure uns 2 minuts, fins que el tomàquet deixi anar la seva aigua. Tot seguit, afegiu-hi l'aigua calenta fins a cobrir les patates i deixeu-ho coure durant 5 minuts. Finalment, afegiu a la cassola els talls de congre salats, de la part oberta, que és la que no té espines, i deixeu-ho coure fins que la patata sigui tova, aproximadament uns 10 minuts.

I ja per acabar, emplateu el suquet.

Anar al contingut