Sorbet de carabassa amb torta d'ametlla
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: La Sucursal
INGREDIENTS
- 1 carabassa de 2 kg
- 600 g de sucre
- 250 g d'ametlla
- 6 ous
- 1/2 l d'aigua
- 1 got de vi blanc
PREPARACIÓ
Primer de tot netegeu la carabassa i traieu-li les llavors. Col.loqueu-la en una safata amb una mica de sucre i vi blanc, i poseu-la al forn a 160º durant 1 hora.
Mentrestant prepareu la "torta". En un bol munteu les clares a punt de neu, i sense deixar de batre, afegiu-hi el sucre, els rovells i l'ametlla picada. Quan la carabassa estigui feta, traieu-li la polpa i tritureu-la amb la batedora. Afegiu-ne la meitat a la pasta de la "torta", remeneu-la de seguida perquè no baixi i poseu-la en un motlle per anar al forn a 150º durant 45 minuts. Tot seguit, poseu l'altra meitat a la batedora amb l'almívar, que prèviament haureu preparat abans amb aigua i sucre, i tritureu-ho tot. Deixeu-ho al congelador perquè agafi consistència. Quan la "torta" estigui cuita, retireu-la i comenceu a muntar el plat. Talleu-ne un tros, pel damunt poseu-hi una mica de sorbet i una galeta d'ametlles, una mica de caramel pel voltant del plat, i grosella per donar el toc de color.
Mentrestant prepareu la "torta". En un bol munteu les clares a punt de neu, i sense deixar de batre, afegiu-hi el sucre, els rovells i l'ametlla picada. Quan la carabassa estigui feta, traieu-li la polpa i tritureu-la amb la batedora. Afegiu-ne la meitat a la pasta de la "torta", remeneu-la de seguida perquè no baixi i poseu-la en un motlle per anar al forn a 150º durant 45 minuts. Tot seguit, poseu l'altra meitat a la batedora amb l'almívar, que prèviament haureu preparat abans amb aigua i sucre, i tritureu-ho tot. Deixeu-ho al congelador perquè agafi consistència. Quan la "torta" estigui cuita, retireu-la i comenceu a muntar el plat. Talleu-ne un tros, pel damunt poseu-hi una mica de sorbet i una galeta d'ametlles, una mica de caramel pel voltant del plat, i grosella per donar el toc de color.