Sopa de xocolata i pinya
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: La Vienesa
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: La Vienesa, Sant Feliu de Guíxols / Girona
INGREDIENTS
- 1 pa de pessic Per a la sopa de xocolata:
- 500 g de llet
- 275 g de xocolata de llet
- 5 g de te
- 5 g de fècula Per a la pinya marinada:
- 350 g de pinya natural
- 500 g d'aigua
- 150 g de sucre
- 3 g de lavanda Per a la reducció de pinya:
- 200 g de pinya
- 50 g de sucre
PREPARACIÓ
Per fer l'almívar de lavanda, poseu l'aigua, la lavanda i el sucre en un cassó i deixeu-ho infusionar durant 3 o 4 minuts.
Després, retireu la lavanda. Per fer la sopa de xocolata, infusioneu la llet i el te en un cassó durant 3 o 4 minuts. Després, retireu el te i afegiu-hi la xocolata i la fècula que prèviament haureu diluït amb una mica de llet calenta i remeneu-ho. Reserveu-ho a la nevera durant 24 hores. A continuació, deixeu marinar la pinya natural tallada a trossos a l'almívar de lavanda durant 24 hores a la nevera. Per fer la reducció de pinya, poseu la polpa de pinya en un cassó al foc, incorporeu-hi el sucre i remeneu-ho una mica. Deixeu-ho reduir fins que aconseguiu una textura de compota. I ja per acabar, emplateu la sopa de xocolata, col·loqueu-hi uns trossets de pinya marinada per sobre, poseu-hi unes culleradetes de reducció de pinya i decoreu-ho amb crustons de pa de pessic torrats i uns fils de xocolata blanca.
Després, retireu la lavanda. Per fer la sopa de xocolata, infusioneu la llet i el te en un cassó durant 3 o 4 minuts. Després, retireu el te i afegiu-hi la xocolata i la fècula que prèviament haureu diluït amb una mica de llet calenta i remeneu-ho. Reserveu-ho a la nevera durant 24 hores. A continuació, deixeu marinar la pinya natural tallada a trossos a l'almívar de lavanda durant 24 hores a la nevera. Per fer la reducció de pinya, poseu la polpa de pinya en un cassó al foc, incorporeu-hi el sucre i remeneu-ho una mica. Deixeu-ho reduir fins que aconseguiu una textura de compota. I ja per acabar, emplateu la sopa de xocolata, col·loqueu-hi uns trossets de pinya marinada per sobre, poseu-hi unes culleradetes de reducció de pinya i decoreu-ho amb crustons de pa de pessic torrats i uns fils de xocolata blanca.