Sopa de xocolata i pinya

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: La Vienesa
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: La Vienesa, Sant Feliu de Guíxols / Girona

INGREDIENTS

  • 1 pa de pessic Per a la sopa de xocolata:
  • 500 g de llet
  • 275 g de xocolata de llet
  • 5 g de te
  • 5 g de fècula Per a la pinya marinada:
  • 350 g de pinya natural
  • 500 g d'aigua
  • 150 g de sucre
  • 3 g de lavanda Per a la reducció de pinya:
  • 200 g de pinya
  • 50 g de sucre

PREPARACIÓ

Per fer l'almívar de lavanda, poseu l'aigua, la lavanda i el sucre en un cassó i deixeu-ho infusionar durant 3 o 4 minuts.
Després, retireu la lavanda. Per fer la sopa de xocolata, infusioneu la llet i el te en un cassó durant 3 o 4 minuts. Després, retireu el te i afegiu-hi la xocolata i la fècula que prèviament haureu diluït amb una mica de llet calenta i remeneu-ho. Reserveu-ho a la nevera durant 24 hores. A continuació, deixeu marinar la pinya natural tallada a trossos a l'almívar de lavanda durant 24 hores a la nevera. Per fer la reducció de pinya, poseu la polpa de pinya en un cassó al foc, incorporeu-hi el sucre i remeneu-ho una mica. Deixeu-ho reduir fins que aconseguiu una textura de compota. I ja per acabar, emplateu la sopa de xocolata, col·loqueu-hi uns trossets de pinya marinada per sobre, poseu-hi unes culleradetes de reducció de pinya i decoreu-ho amb crustons de pa de pessic torrats i uns fils de xocolata blanca.
Anar al contingut