Sopa de tomàquet de cor de bou amb camagrocs i bivalves
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Àngel Pasqual
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Lluçanès, Barcelona
INGREDIENTS
- Per a la sopa de tomàquet:
- 1 kg de tomàquets cor de bou
- 1 cullerada de vodka
- 1 culleradeta de salsa Perrins
- 10 gotes de Tabasco
- sal, oli d'oliva i pebre
- Per al "guacamole" de mongetes tendres:
- 2 alvocats
- 1 ceba de Figueres petita
- 1 cullerada de cafè de suc de llimona
- 1/2 gra d'all
- 1 tomàquet
- 200 g de mongeta tendra
- sal, pebre i oli d'oliva
- 16 escopinyes
- 12 musclos
- 8 navalles
- 8 cloïsses
- 200 g de camagrocs
PREPARACIÓ
Per fer la sopa de tomàquet, escaldeu els tomàquets en un cassó amb aigua bullint durant uns segons,
refredeu-los en un bol amb aigua i gel, peleu-los, tritureu-los amb el túrmix, afegiu-hi el vodka, el Tabasco, la salsa Perrins, l'oli, la sal i el pebre i remeneu-ho bé amb una forquilla.
A continuació, en 4 cassons amb aigua i sal bullint, escaldeu les escopinyes, els musclos, les navalles i les cloïsses fins que s'obrin. Seguidament, traieu-los totes les closques, salpebreu-ho i amaniu-ho amb una mica d'oli i reserveu-ho.
Per fer el "guacamole", en un cassó amb aigua i sal, bulliu les mongetes fins que quedin ben cuites. Tot seguit, poseu-les en un bol juntament amb la ceba picada, el tomàquet picat, l'all picat, el suc de llimona, l'oli, la sal i el pebre i tritureu-ho tot amb el túrmix. Després, afegiu-hi l'alvocat ja pelat i aixafat i remeneu-ho bé amb una forquilla.
Finalment, en un cassó amb aigua i sal bullint escaldeu els camagrocs durant uns segons i refredeu-los amb aigua i gel.
I ja per acabar, emplateu els camagrocs, poseu-hi el "guacamole" al costat i cobriu-ho amb la sopa de tomàquet.
refredeu-los en un bol amb aigua i gel, peleu-los, tritureu-los amb el túrmix, afegiu-hi el vodka, el Tabasco, la salsa Perrins, l'oli, la sal i el pebre i remeneu-ho bé amb una forquilla.
A continuació, en 4 cassons amb aigua i sal bullint, escaldeu les escopinyes, els musclos, les navalles i les cloïsses fins que s'obrin. Seguidament, traieu-los totes les closques, salpebreu-ho i amaniu-ho amb una mica d'oli i reserveu-ho.
Per fer el "guacamole", en un cassó amb aigua i sal, bulliu les mongetes fins que quedin ben cuites. Tot seguit, poseu-les en un bol juntament amb la ceba picada, el tomàquet picat, l'all picat, el suc de llimona, l'oli, la sal i el pebre i tritureu-ho tot amb el túrmix. Després, afegiu-hi l'alvocat ja pelat i aixafat i remeneu-ho bé amb una forquilla.
Finalment, en un cassó amb aigua i sal bullint escaldeu els camagrocs durant uns segons i refredeu-los amb aigua i gel.
I ja per acabar, emplateu els camagrocs, poseu-hi el "guacamole" al costat i cobriu-ho amb la sopa de tomàquet.