Sopa de pinya i dàtils amb glaçons de taronja
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Xavier Pellicer
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: ABaC, Barcelona
INGREDIENTS
- 1 pinya madura
- menta fresca
- 1 copeta de rom blanc
- 1 l de llet
- clau d'olor en pols
- 8 taronges sanguines
- 8 dàtils
- 4 taronges Navel
- pasta xinesa
PREPARACIÓ
Per començar, poseu el suc de taronja en un bol. Afegiu-hi les fulles de menta i deixeu-ho refredar a la nevera.
Mentrestant, poseu els daus de pinya en un bol. Incorporeu-hi llet, unes gotes de Montblanc, una mica de suc de taronja i tritureu-ho. Tot seguit, coleu el suc de taronja i poseu-lo a la nevera. Llavors feu uns glaçons amb suc de taronja. Per fer els raviolis de dàtils, poseu la pasta a bullir, compteu fins a 10 i poseu-la en un bol amb aigua i gel. Quan s'hagi refredat, passeu-la a un plat amb un drap perquè n'absorbeixi la humitat. Després farciu la pasta amb el puré de dàtils i tanqueu els raviolis. I ja per acabar, poseu la sopa de pinya en un plat fondo. Afegiu-hi els raviolis de dàtil i els glaçons de suc de taronja. Finalment, incorporeu-hi un polsim de clau i unes fulles de menta.
Mentrestant, poseu els daus de pinya en un bol. Incorporeu-hi llet, unes gotes de Montblanc, una mica de suc de taronja i tritureu-ho. Tot seguit, coleu el suc de taronja i poseu-lo a la nevera. Llavors feu uns glaçons amb suc de taronja. Per fer els raviolis de dàtils, poseu la pasta a bullir, compteu fins a 10 i poseu-la en un bol amb aigua i gel. Quan s'hagi refredat, passeu-la a un plat amb un drap perquè n'absorbeixi la humitat. Després farciu la pasta amb el puré de dàtils i tanqueu els raviolis. I ja per acabar, poseu la sopa de pinya en un plat fondo. Afegiu-hi els raviolis de dàtil i els glaçons de suc de taronja. Finalment, incorporeu-hi un polsim de clau i unes fulles de menta.