Sopa de miso

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Patrícia Martínez (periodista de Barcelona)
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Restaurant: Cuines de casa
  • Informació nutricional
    -Obre

    L'alga wakame és molt rica en àcid folic, vitamina que intervé en la formació dels glòbuls vermells.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 1 l de caldo de verdures (o “dashi” en pols)
  • 1 paquet d'alga “wakame”
  • 4 cullerades de miso blanc
  • tofu
  • bolets xiitake secs
  • 2 cebes tendres
  • 1 rajolí de salsa de soja
  • 12 cloïsses
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, poseu els bolets xiitake en remull en un bol, poseu l'alga “wakame” també en remull en un altre bol durant 5 minuts i poseu les cloïsses en un altre bol amb aigua i sal, perquè treguin la sorra que puguin tenir. Després, talleu els bolets xiitake a làmines, reserveu-los i escorreu també les algues, talleu-les a trossets i reserveu-les.

A continuació, escalfeu el caldo de verdures. Quan sigui calent, separeu una part del caldo de verdures en un bol, dissoleu-hi molt bé el miso blanc i reserveu-ho.

Tot seguit, al cassó on teniu el caldo de verdures afegiu-hi l'alga “wakame” i deixeu-la coures a foc lent durant 2 minuts fins que l'alga s'infli. Després, afegiu-hi els bolets xiitake i el miso dissolt i deixeu-ho coure a foc molt baix, sense que bulli, durant un minut. Seguidament, afegiu-hi el tofu, tallat a daus d'aproximadament 2 centímetres, i deixeu-ho coure durant un minut més.

Mentrestant, en una cassola sense aigua, poseu-hi les cloïsses, tapeu-la i espereu que s'obrin.

Finalment, talleu la ceba tendra per la part verda de la tija.

I ja per acabar, serviu la sopa en bols individuals amb la ceba tendra per sobre, un rajolí de soja i 3 cloïsses amb closca per plat.

Anar al contingut