Sopa de meló i aranja amb menta

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Oriol Balaguer
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Bulli-Taller, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 meló Vincentín
  • 1 cullerada de suc de llimona
  • 1 gotet de xarop
  • 5 fulles de menta Per al granissat d'aranja:
  • 100 g de suc d'aranja
  • 100 g de xarop Guarnició:
  • menta fresca
  • aranja a grills
  • sucre (per marcar l'aranja)
  • meló a daus
  • fruita de la passió
  • gerds
  • litxis

PREPARACIÓ

Per fer el granissat, un dia abans de servir les postres barregeu el xarop i el suc d'aranja en un bol i poseu-lo al congelador.
Per fer la sopa de meló, poseu els trossos de meló en un bol i tritureu-los. A continuació afegiu-hi suc de llimona i una mica de xarop neutre i torneu a batreu-ho. Després escaldeu la menta amb aigua bullint, atureu-ne la cocció amb aigua i gel i incorporeu-la a la sopa de meló. Tritureu-ho i deixeu-ho refredar durant 3 o 4 hores. Opcionalment, podeu marcar els grills d'aranja en una paella amb sucre fins que agafin una mica de color. I ja per acabar, poseu uns daus de meló al centre d'un plat. Tot seguit, incorporeu-hi 3 trossets de litxi, 3 meitats de gerds, 3 trossets de fruita de la passió i els grills d'aranja al voltant. Després afegiu-hi el granissat, que prèviament haureu escarxat. I per últim, incorporeu-hi la sopa de meló ben freda.
Anar al contingut