Sopa de llamàntol amb puré suau
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Mariona Quadrada
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
- Dieta: Sense gluten
- Informació nutricional -Obre
El marisc en general aporta quantitats considerables de colesterol, tot i que els seus possibles efectes negatius es veuen contrarestats pels greixos poliinsaturats saludables que conté.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- Per fer el puré:
- 1 bossa de patates a daus congelada
- 200 cc de nata líquida
- sal, pebre
- Per fer la sopa:
- 4 llamàntols crus La Sirena
- aigua de mar
- 1 bossa de ceba trossejada congelada
- 1 bossa de pastanaga en rodanxes congelades
- 1 porro
- 2 tomàquets madurs
- 100 cc de xerès
- 50 cc de conyac
- 1 bitxo
- fulles d'estragó fresques
- 25 g de mantega
- oli i sal
PREPARACIÓ
Per començar, descongeleu els llamàntols en aigua de mar durant 30 minuts
Seguidament, separeu els caps de les pinces i de les cues i reserveu-ho.
Per fer el puré de patata, poseu aigua amb sal en una olla i, quan arrenqui el bull, incorporeu-hi les patates directament congelades i deixeu-les coure durant uns 15 minuts. Passat aquest temps, escorreu-les, passeu-les pel passapuré, poseu-les en un cassó amb la nata, una mica de sal i una mica de pebre, barregeu-ho bé, deixeu-ho coure durant 6 o 7 minuts i reserveu-ho.
Per fer la sopa, en una paella amb oli, sofregiu la ceba, la pastanaga i el porro (tallat a trossos), tot alhora, fins que agafi una mica de color, durant aproximadament uns 20 minuts. Després, afegiu-hi els tomàquets ratllats i deixeu-ho coure una estona perquè es redueixi l'aigua del sofregit. A continuació, afegiu-hi la mantega, les pinces i els caps dels llamàntols, remeneu-ho bé, poseu-hi també el xerès i el conyac i deixeu-ho coure tot junt durant uns 10 minuts fins que tingui una textura de xarop.
Mentrestant, talleu les cues dels llamàntols a rodanxes i salteu-les en una paella amb oli.
Tot seguit, afegiu el bitxo, una mica d'estragó i la sal a la paella del sofregit, cobriu-ho tot amb aigua tèbia i deixeu-ho bullir 30 minuts a foc mitjà.
Finalment, coleu la sopa i poseu-la en una gerreta.
I ja per acabar, emplateu el puré al centre del plat, poseu-hi unes rodanxes de llamàntol i unes fulles d'estragó per sobre i aboqueu-hi la sopa pel voltant.
Seguidament, separeu els caps de les pinces i de les cues i reserveu-ho.
Per fer el puré de patata, poseu aigua amb sal en una olla i, quan arrenqui el bull, incorporeu-hi les patates directament congelades i deixeu-les coure durant uns 15 minuts. Passat aquest temps, escorreu-les, passeu-les pel passapuré, poseu-les en un cassó amb la nata, una mica de sal i una mica de pebre, barregeu-ho bé, deixeu-ho coure durant 6 o 7 minuts i reserveu-ho.
Per fer la sopa, en una paella amb oli, sofregiu la ceba, la pastanaga i el porro (tallat a trossos), tot alhora, fins que agafi una mica de color, durant aproximadament uns 20 minuts. Després, afegiu-hi els tomàquets ratllats i deixeu-ho coure una estona perquè es redueixi l'aigua del sofregit. A continuació, afegiu-hi la mantega, les pinces i els caps dels llamàntols, remeneu-ho bé, poseu-hi també el xerès i el conyac i deixeu-ho coure tot junt durant uns 10 minuts fins que tingui una textura de xarop.
Mentrestant, talleu les cues dels llamàntols a rodanxes i salteu-les en una paella amb oli.
Tot seguit, afegiu el bitxo, una mica d'estragó i la sal a la paella del sofregit, cobriu-ho tot amb aigua tèbia i deixeu-ho bullir 30 minuts a foc mitjà.
Finalment, coleu la sopa i poseu-la en una gerreta.
I ja per acabar, emplateu el puré al centre del plat, poseu-hi unes rodanxes de llamàntol i unes fulles d'estragó per sobre i aboqueu-hi la sopa pel voltant.