Sopa de galets farcits amb pilota asturiana

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Víctor González (botiguer de Barcelona)
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 2 l de caldo de Nadal Aneto
  • 30 galets grossos
  • Per a les pilotes:
  • 100 g de carn de vedella
  • 1 xoriço asturià fresc
  • 1/2 botifarra negra asturiana
  • 1 ou
  • 30 g gírgoles
  • 1 llesca de pa de motlle
  • 1/2 got de llet
  • 1 culleradeta de canyella
  • pebre i julivert

PREPARACIÓ

Per començar, poseu aigua en un cassó i quan arrenqui el bull, coeu-hi els galets durant 2 minuts, escorreu-los i reserveu-los.

Per fer la pilota asturiana, poseu el pa en remull amb llet perquè s'estovi, traieu el budell a la botifarra i al xoriço i esparraqueu-los, piqueu el julivert i renteu i talleu els bolets a daus petits. A continuació, poseu en un bol la carn picada, el pa remullat en llet, l'ou, la canyella, els bolets, una mica de pebre i el julivert i barregeu-ho bé. Després, poseu la massa en una màniga pastissera i farciu els galets.

Tot seguit, poseu el brou a bullir, afegiu-hi amb cura els galets i deixeu-los coure durant uns 15 minuts. Finalment, desgreixeu el brou i retireu-lo del foc.

I ja per acabar, emplateu el caldo amb els galets.
 
Anar al contingut