Sopa de galets farcits amb pilota asturiana
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Víctor González (botiguer de Barcelona)
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 2 l de caldo de Nadal Aneto
- 30 galets grossos
- Per a les pilotes:
- 100 g de carn de vedella
- 1 xoriço asturià fresc
- 1/2 botifarra negra asturiana
- 1 ou
- 30 g gírgoles
- 1 llesca de pa de motlle
- 1/2 got de llet
- 1 culleradeta de canyella
- pebre i julivert
PREPARACIÓ
Per començar, poseu aigua en un cassó i quan arrenqui el bull, coeu-hi els galets durant 2 minuts, escorreu-los i reserveu-los.
Per fer la pilota asturiana, poseu el pa en remull amb llet perquè s'estovi, traieu el budell a la botifarra i al xoriço i esparraqueu-los, piqueu el julivert i renteu i talleu els bolets a daus petits. A continuació, poseu en un bol la carn picada, el pa remullat en llet, l'ou, la canyella, els bolets, una mica de pebre i el julivert i barregeu-ho bé. Després, poseu la massa en una màniga pastissera i farciu els galets.
Tot seguit, poseu el brou a bullir, afegiu-hi amb cura els galets i deixeu-los coure durant uns 15 minuts. Finalment, desgreixeu el brou i retireu-lo del foc.
I ja per acabar, emplateu el caldo amb els galets.
Per fer la pilota asturiana, poseu el pa en remull amb llet perquè s'estovi, traieu el budell a la botifarra i al xoriço i esparraqueu-los, piqueu el julivert i renteu i talleu els bolets a daus petits. A continuació, poseu en un bol la carn picada, el pa remullat en llet, l'ou, la canyella, els bolets, una mica de pebre i el julivert i barregeu-ho bé. Després, poseu la massa en una màniga pastissera i farciu els galets.
Tot seguit, poseu el brou a bullir, afegiu-hi amb cura els galets i deixeu-los coure durant uns 15 minuts. Finalment, desgreixeu el brou i retireu-lo del foc.
I ja per acabar, emplateu el caldo amb els galets.