Sopa de galeres
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Ivan Llopart
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Morros, Torredembarra
- Informació nutricional -Obre
les galeres, al igual que altres crustacis, es ric en nutrients essencials com vitamines A i D o àcids grassos poliinsaturatsAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 700 g de galeres
- 16 musclos
- 40 g d'oli d'oliva
- 2 porros
- 3 l de fumet blanc (sense sofregit)
- sal
- Per l'oli d'anet:
- 200 cl d'oli de gira-sol
- 10 g d'anet
PREPARACIÓ
Per començar, en un cassó amb l'oli ben calent salteu unes quantes galeres durant un parell de minuts.
Seguidament, afegiu-hi el porro tallat a trossets. Quan estigui dauradet, cobriu-ho amb el fumet blanc i deixeu-ho coure durant 45 minuts amb el cassó tapat. Després, tritureu-ho amb el túrmix, passeu-ho pel colador xinès, torneu-ho a posar en un cassó juntament amb els musclos i deixeu-ho coure tot junt fins que s'obrin. Finalment, rectifiqueu-ho de sal.
Per fer l'oli d'anet, poseu en un cassó l'oli de gira-sol i l'anet, deixeu-ho escalfar un parell de minuts, retireu-ho del foc i deixeu-ho infusionar durant 15 minuts més. Tot seguit, tritureu-ho amb el túrmix i passeu-ho pel colador xinès.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu la resta de les galeres pelades i salades.I ja per acabar, emplateu la sopa amb els musclos, poseu-hi les galeres saltejades a sobre i guarniu el plat amb una mica d'oli d'anet.
Seguidament, afegiu-hi el porro tallat a trossets. Quan estigui dauradet, cobriu-ho amb el fumet blanc i deixeu-ho coure durant 45 minuts amb el cassó tapat. Després, tritureu-ho amb el túrmix, passeu-ho pel colador xinès, torneu-ho a posar en un cassó juntament amb els musclos i deixeu-ho coure tot junt fins que s'obrin. Finalment, rectifiqueu-ho de sal.
Per fer l'oli d'anet, poseu en un cassó l'oli de gira-sol i l'anet, deixeu-ho escalfar un parell de minuts, retireu-ho del foc i deixeu-ho infusionar durant 15 minuts més. Tot seguit, tritureu-ho amb el túrmix i passeu-ho pel colador xinès.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu la resta de les galeres pelades i salades.I ja per acabar, emplateu la sopa amb els musclos, poseu-hi les galeres saltejades a sobre i guarniu el plat amb una mica d'oli d'anet.