Sopa de ceba amb romesco
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Xavier Sagristà
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Mas Pau, Avinyonet de Puigventós
- Informació nutricional -Obre
La ceba és un vegetal ric en flavonoides, un antioxidant natural que ens protegeix d'agressions externes.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 2 cebes de Figueres
- 1 ceba tendra
- 700 g de brou de verdures
- Per al bunyol de romesco:
- 2 cabeces d'alls
- 8 tomàquets vermells, durs, de mida mitjana
- 10 g de pinyons torrats
- 10 g d'avellanes torrades
- 10 g d'ametlles torrades
- 25 g de nata
- vinagre de Xerès
- sal
- farina de blat de moro
- oli d'oliva
- Per a la tempura:
- 250 g d'aigua
- 150 g de farina
- 10 g de llevat de forner
- un pessic de sal
- un pessic de sucre
- Per a l'emplatat (opcional):
- puré de nyora
- reducció de vinagre de Cabernet
PREPARACIÓ
Per fer la tempura, poseu en un bol la farina, el llevat, la sal i el sucre; afegiu-hi l'aigua; remeneu-ho bé amb unes varetes, i deixeu-ho fermentar fins que dobli el seu volum.
Mentrestant, escaliveu les cebes i les cabeces d'alls al forn.
Seguidament, peleu la ceba tendra, escaldeu-la en un cassó amb aigua bullint durant un parell de minuts i refredeu-la en un bol amb aigua i gel.
Per fer la sopa de ceba, poseu en un bol la ceba escalivada, prèviament pelada i tallada a trossos, la ceba tendra també tallada a trossos i el brou i tritureu-ho bé amb el Túrmix.
Per fer el romesco, poseu en un bol els alls escalivats, prèviament pelats, el pinyons, les avellanes, les ametlles, el vinagre de Xerès, la nata calenta i una mica de sal i tritureu-ho amb el Túrmix.
A continuació, escaldeu els tomàquets durant uns segons, refredeu-los en un bol amb aigua i gel, peleu-los, obriu-los per la part de sobre, buideu-los, farciu-los amb el romesco, tapeu-los, enfarineu-los, passeu-los per la tempura i fregiu-los en una paella amb oli abundant i ben calent.
I ja per acabar, emplateu els tomàquets, poseu-hi al costat la reducció de vinagres i un puré de nyora i aboqueu-hi per sobre la sopa de ceba.
Mentrestant, escaliveu les cebes i les cabeces d'alls al forn.
Seguidament, peleu la ceba tendra, escaldeu-la en un cassó amb aigua bullint durant un parell de minuts i refredeu-la en un bol amb aigua i gel.
Per fer la sopa de ceba, poseu en un bol la ceba escalivada, prèviament pelada i tallada a trossos, la ceba tendra també tallada a trossos i el brou i tritureu-ho bé amb el Túrmix.
Per fer el romesco, poseu en un bol els alls escalivats, prèviament pelats, el pinyons, les avellanes, les ametlles, el vinagre de Xerès, la nata calenta i una mica de sal i tritureu-ho amb el Túrmix.
A continuació, escaldeu els tomàquets durant uns segons, refredeu-los en un bol amb aigua i gel, peleu-los, obriu-los per la part de sobre, buideu-los, farciu-los amb el romesco, tapeu-los, enfarineu-los, passeu-los per la tempura i fregiu-los en una paella amb oli abundant i ben calent.
I ja per acabar, emplateu els tomàquets, poseu-hi al costat la reducció de vinagres i un puré de nyora i aboqueu-hi per sobre la sopa de ceba.