Sopa de carxofes amb greixons de jabugo

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Can Jubany, Calldetenes (Osona)

INGREDIENTS

  • 36 carxofes
  • 50 g de farina
  • 2 l d'aigua mineral
  • 1 gotet d'oli d'oliva verge
  • 100 g de pernil de jabugo gras
  • sal Acompanyament:
  • bunyols de bacallà

PREPARACIÓ

Primer de tot, poseu aigua mineral a la cassola amb una mica de farina.
Remeneu-ho perquè no us quedin grumulls i, perquè no se us oxidi, poseu-hi oli d'oliva verge. Quan estigui ben homogeni, acabeu-hi de tirar l'aigua. Mentrestant peleu les carxofes aprofitant només el cor i aneu-les posant dins la cassola. Quan hagin passat uns 20 minuts, passeu-ho per la batedora i després pel colador fi. En un altre cassó, feu els bunyols de bacallà (la massa feu-la amb l'aigua de bullir el bacallà, patata bullida, mantega, llard, farina, ous i el bacallà), i quan estiguin daurats reserveu-los. Munteu el plat amb la crema de carxofa, els greixons de jabugo (pernil fregit), el bunyols de bacallà i pel damunt els xips de carxofa. Decoreu-ho amb unes fulles de julivert.
Anar al contingut