Sopa de carxofes amb greixons de jabugo
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Can Jubany, Calldetenes (Osona)
INGREDIENTS
- 36 carxofes
- 50 g de farina
- 2 l d'aigua mineral
- 1 gotet d'oli d'oliva verge
- 100 g de pernil de jabugo gras
- sal Acompanyament:
- bunyols de bacallà
PREPARACIÓ
Primer de tot, poseu aigua mineral a la cassola amb una mica de farina.
Remeneu-ho perquè no us quedin grumulls i, perquè no se us oxidi, poseu-hi oli d'oliva verge. Quan estigui ben homogeni, acabeu-hi de tirar l'aigua. Mentrestant peleu les carxofes aprofitant només el cor i aneu-les posant dins la cassola. Quan hagin passat uns 20 minuts, passeu-ho per la batedora i després pel colador fi. En un altre cassó, feu els bunyols de bacallà (la massa feu-la amb l'aigua de bullir el bacallà, patata bullida, mantega, llard, farina, ous i el bacallà), i quan estiguin daurats reserveu-los. Munteu el plat amb la crema de carxofa, els greixons de jabugo (pernil fregit), el bunyols de bacallà i pel damunt els xips de carxofa. Decoreu-ho amb unes fulles de julivert.
Remeneu-ho perquè no us quedin grumulls i, perquè no se us oxidi, poseu-hi oli d'oliva verge. Quan estigui ben homogeni, acabeu-hi de tirar l'aigua. Mentrestant peleu les carxofes aprofitant només el cor i aneu-les posant dins la cassola. Quan hagin passat uns 20 minuts, passeu-ho per la batedora i després pel colador fi. En un altre cassó, feu els bunyols de bacallà (la massa feu-la amb l'aigua de bullir el bacallà, patata bullida, mantega, llard, farina, ous i el bacallà), i quan estiguin daurats reserveu-los. Munteu el plat amb la crema de carxofa, els greixons de jabugo (pernil fregit), el bunyols de bacallà i pel damunt els xips de carxofa. Decoreu-ho amb unes fulles de julivert.