Sopa de carbassa i bacallà amb alls tendres
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Antoni Rafecas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: La Nansa, Sitges
INGREDIENTS
- 400 g de carbassa
- 100 g de bacallà remullat
- 100 g de patates
- 3/4 de l de brou de peix
- 50 g de mantega
- sal Per guarnir:
- 1 tall de morro de bacallà
- 8 alls tendres
- 1 gotet d'oli d'oliva
- 50 g de farina
- 50 g de farina al 75%
- menta fresca
PREPARACIÓ
Per començar, poseu el brou en un cassó. Afegiu-hi la carbassa i les patates, i deixeu-ho coure 15 minuts.
Després afegiu-hi el bacallà remullat sense dessalar i la mantega. Deixeu-ho coure 2 o 3 minuts més i tritureu-ho. Poseu oli en una paella i fregiu-hi els alls durant 10 minuts a foc lent. Mentrestant, passeu el bacallà per la farina i poseu-lo en una paella calenta amb oli. Afegiu-hi un tomàquet i deixeu-lo coure una estoneta. Retireu el tomàquet i peleu-lo. Quan el bacallà estigui daurat ja podreu retirar-lo de la paella. Passeu la pell del bacallà per la farina al 75%. Tot seguit fregiu els llardons a la paella que heu fet servir per coure el bacallà. I ja per acabar, poseu la sopa en un plat i incorporeu-hi una làmina de bacallà, els alls confitats, el tomàquet pelat, unes fulles de menta i un rajolí d'oli. Finalment afegiu-hi els llardons.
Després afegiu-hi el bacallà remullat sense dessalar i la mantega. Deixeu-ho coure 2 o 3 minuts més i tritureu-ho. Poseu oli en una paella i fregiu-hi els alls durant 10 minuts a foc lent. Mentrestant, passeu el bacallà per la farina i poseu-lo en una paella calenta amb oli. Afegiu-hi un tomàquet i deixeu-lo coure una estoneta. Retireu el tomàquet i peleu-lo. Quan el bacallà estigui daurat ja podreu retirar-lo de la paella. Passeu la pell del bacallà per la farina al 75%. Tot seguit fregiu els llardons a la paella que heu fet servir per coure el bacallà. I ja per acabar, poseu la sopa en un plat i incorporeu-hi una làmina de bacallà, els alls confitats, el tomàquet pelat, unes fulles de menta i un rajolí d'oli. Finalment afegiu-hi els llardons.