Sopa de carbassa amb llagostins
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jeroni Castell
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Les Moles
INGREDIENTS
- Per a la sopa de carbassa:
- 150 g de ceba
- 1 kg de carbassa vermella
- oli d'oliva
- aigua
- 4 ous
- 1/4 l de crema de llet
- Per a la ceba caramel·litzada:
- 1/2 kg de ceba
- 1 tassa d'oli de gira-sol
- 50 g de sucre
- 2 cullerades de vinagre balsàmic
- oli
- sal de pernil (opcional)
PREPARACIÓ
Per començar, sofregiu la ceba tallada en una olla amb una mica d'oli.
Quan estigui rossa, afegiu-hi la carbassa tallada a trossos, l'aigua i deixeu-ho bulllir durant una hora. Després, poseu-hi la crema de llet, tritureu-ho amb el túrmix i rectifiqueu-ho de sal i pebre.
A continuació, en una paella amb oli de gira-sol, confiteu la ceba tallada, a foc lent durant dues hores. Quan estigui confitada, afegiu-hi el sucre i caramel·litzeu-la. Quan estigui caramel·litzada, poseu-hi el vinagre balsàmic i deixeu-ho reduir.
Mentrestant, emboliqueu els ous sense closca amb paper film untat amb una mica d'oli de gira-sol, i bulliu-los en un cassó amb aigua durant 4 minuts i, seguidament, refredeu-los en un bol amb aigua amb gel i desemboliqueu-los.
Finalment, en una paella amb oli d'oliva, fregiu-hi els llagostins pelats i salpebreu-los.
I ja per acabar, emplateu la ceba caramel·litzada, poseu-hi l'ou a sobre, els llagostins al voltant i la sopa per sobre. Podeu guarnir el plat amb una mica de sal de pernil.
Quan estigui rossa, afegiu-hi la carbassa tallada a trossos, l'aigua i deixeu-ho bulllir durant una hora. Després, poseu-hi la crema de llet, tritureu-ho amb el túrmix i rectifiqueu-ho de sal i pebre.
A continuació, en una paella amb oli de gira-sol, confiteu la ceba tallada, a foc lent durant dues hores. Quan estigui confitada, afegiu-hi el sucre i caramel·litzeu-la. Quan estigui caramel·litzada, poseu-hi el vinagre balsàmic i deixeu-ho reduir.
Mentrestant, emboliqueu els ous sense closca amb paper film untat amb una mica d'oli de gira-sol, i bulliu-los en un cassó amb aigua durant 4 minuts i, seguidament, refredeu-los en un bol amb aigua amb gel i desemboliqueu-los.
Finalment, en una paella amb oli d'oliva, fregiu-hi els llagostins pelats i salpebreu-los.
I ja per acabar, emplateu la ceba caramel·litzada, poseu-hi l'ou a sobre, els llagostins al voltant i la sopa per sobre. Podeu guarnir el plat amb una mica de sal de pernil.