Sopa d'espàrrecs verds i formatge cremós
- Programa: Tàpias variades
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
INGREDIENTS
- 2 manats d'espàrrecs verds
- 1 dl de llet
- 200 gr de formatge Camembert
- Pebre blanc
PREPARACIÓ
1. Renteu els espàrrecs i talleu-los a rodelles, reservant les puntes.
2. Poseu una olla al foc amb un litre d'aigua freda. Quan arrenqui el bull, poseu-hi les puntes d'espàrrecs i deixeu-les coure que quedin un xic cruixents. Refredeu-les en aigua i gel i reserveu-les.
3. Tot seguit, poseu-hi les rodelles i deixeu-les coure fins que quedin toves, però no excessivament, perquè podrien perdre el sabor.
4. En un cassó, poseu a escalfar la llet. Quan arrenqui el bull, incorporeu el Camembert i pareu el foc. Deixeu uns minuts que es fongui i tritureu que quedi ben fi.
5. Incorporeu-la als espàrrecs, tritureu tot junt i poseu el punt de sal i un pols de pebre blanc.
6. Passeu per un colador xinès i refredeu.
7. A l'hora de servir, acompanyeu-la amb les puntes dels espàrrecs.
Comentari:
. L'espàrrec és una hortalissa molt versàtil i es pot cuinar de moltes formes. Des de la més senzilla, simplement bullit i acompanyat amb una bona maionesa, saltejat amb un all tendre, en truita, en ous remenats, en arròs...
. Els espàrrecs tenen molt poques calories i van molt bé per afavorir el trànsit intestinal, a més d'ajudar als ronyons. I són molt aconsellables per l'obesitat.
. De guarnició hi podriu afegir uns daus de pa torrat i unes ametlles filades torrades, que us reforçaran el sabor total de la sopa.
2. Poseu una olla al foc amb un litre d'aigua freda. Quan arrenqui el bull, poseu-hi les puntes d'espàrrecs i deixeu-les coure que quedin un xic cruixents. Refredeu-les en aigua i gel i reserveu-les.
3. Tot seguit, poseu-hi les rodelles i deixeu-les coure fins que quedin toves, però no excessivament, perquè podrien perdre el sabor.
4. En un cassó, poseu a escalfar la llet. Quan arrenqui el bull, incorporeu el Camembert i pareu el foc. Deixeu uns minuts que es fongui i tritureu que quedi ben fi.
5. Incorporeu-la als espàrrecs, tritureu tot junt i poseu el punt de sal i un pols de pebre blanc.
6. Passeu per un colador xinès i refredeu.
7. A l'hora de servir, acompanyeu-la amb les puntes dels espàrrecs.
Comentari:
. L'espàrrec és una hortalissa molt versàtil i es pot cuinar de moltes formes. Des de la més senzilla, simplement bullit i acompanyat amb una bona maionesa, saltejat amb un all tendre, en truita, en ous remenats, en arròs...
. Els espàrrecs tenen molt poques calories i van molt bé per afavorir el trànsit intestinal, a més d'ajudar als ronyons. I són molt aconsellables per l'obesitat.
. De guarnició hi podriu afegir uns daus de pa torrat i unes ametlles filades torrades, que us reforçaran el sabor total de la sopa.