Sopa d'avellanes de Reus amb Denominació d'Origen Protegida (DOP) amb pa d'espècies borratxo
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Rosana Huguet
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Fonda Emilio, Les Borges del Camp (Tarragona)
INGREDIENTS
- pa d'espècies
- cointreau
- 200 g de praliné d'avellanes
- 8 fulls de gelatina
- 400 g de xocolata blanca
- 1/2 l de nata muntada
- 100 g de clara d'ou muntada
- Per a la crema anglesa:
- 1 l de llet
- 200 g de rovell d'ou
- 150 g de sucre
PREPARACIÓ
Per fer la crema anglesa, poseu en un bol la llet, el rovell d'ou batut i el sucre, i deixeu-ho coure a foc suau fins que arrenqui el bull.
Després, reserveu-ne la meitat en un bol i deixeu-la refredar.
Per fer el cremós de xocolata blanca, poseu en un bol la meitat de la crema anglesa i la xocolata blanca tallada a trossets i deixeu-ho coure fins que la xocolata es desfaci. Seguidament, afegiu-hi les fulles de gelatina remullades, remeneu-ho bé, retireu-ho del foc i deixeu-ho reposar. Quan estigui tebi, poseu-hi la nata muntada i les clares muntades, remeneu-ho bé i deixeu-ho refredar una estona al congelador.
Per fer la sopa d'avellanes, poseu en un bol l'altra meitat de crema anglesa i el praliné d'avellanes, tritureu-ho amb el túrmix i deixeu-ho refredar a la nevera.
I ja per acabar, emplateu el pa d'espècies, mulleu-lo amb el cointreau, poseu-hi a sobre una bola de cremós de xocolata blanca i al voltant la sopa d'avellanes.
Després, reserveu-ne la meitat en un bol i deixeu-la refredar.
Per fer el cremós de xocolata blanca, poseu en un bol la meitat de la crema anglesa i la xocolata blanca tallada a trossets i deixeu-ho coure fins que la xocolata es desfaci. Seguidament, afegiu-hi les fulles de gelatina remullades, remeneu-ho bé, retireu-ho del foc i deixeu-ho reposar. Quan estigui tebi, poseu-hi la nata muntada i les clares muntades, remeneu-ho bé i deixeu-ho refredar una estona al congelador.
Per fer la sopa d'avellanes, poseu en un bol l'altra meitat de crema anglesa i el praliné d'avellanes, tritureu-ho amb el túrmix i deixeu-ho refredar a la nevera.
I ja per acabar, emplateu el pa d'espècies, mulleu-lo amb el cointreau, poseu-hi a sobre una bola de cremós de xocolata blanca i al voltant la sopa d'avellanes.