Sopa d'avellanes amb el seu cruixent

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Ivan Llopart
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Morros, Torredembarra
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les avellanes, fruit sec típic de la tardor, són riques en vitamina E i greixos poliinsaturats, nutrients que ens cuiden el cor.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a la sopa:
  • 400 g d'avellanes torrades
  • 150 g de sucre
  • 800 ml d'aigua
  • Per al cruixent:
  • 100 g d'avellanes torrades
  • 100 g de sucre
  • 80 g de mantega
  • 80 g de nata
  • 4 boles de gelat de vainilla

PREPARACIÓ

Per fer la sopa d'avellanes, poseu en un bol les avellanes, el sucre i l'aigua i tritureu-ho amb el túrmix.

Seguidament, passeu-ho pel colador xinès, poseu-ho en un bol i deixeu-ho refredar a la nevera.

Per fer el cruixent, poseu en un cassó a mantega, la nata, el sucre i les avellanes prèviament esmicolades i deixeu-ho coure uns minuts fins que la mantega estigui ben desfeta i estigui tot ben barrejat.

A continuació, poseu un silpat en una safata de forn, aboqueu-hi la barreja a sobre i deixeu-ho coure al forn durant uns 10 minuts a 180 graus.

Tot seguit, poseu en una paella unes quantes avellanes i una mica de sucre i deixeu-les caramel·litzar.

I ja per acabar, emplateu una bola de gelat al centre del plat, claveu-hi un tros de cruixent a sobre, poseu-hi la sopa d'avellanes al voltant i guarniu el plat amb les avellanes caramel·litzades.
Anar al contingut