Sopa d'all amb ous de guatlla
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Esther Pagès i Roca
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Can Roca, Esponellà
INGREDIENTS
- Per a la sopa d'all:
- 6 grans d'all
- 2 ous
- 150 g de pa
- 1 l d'aigua
- oli d'oliva
- sal
- 8 ous de guatlla
- Per als cruixents de verdura:
- carbassa, xampinyons, carxofes, carbassó, bròquil
- oli d'oliva
- sal Maldon
PREPARACIÓ
Per fer la sopa d'all, en una cassola amb l'oli ben calent fregiu els alls laminats.
Quan estiguin daurats, poseu-hi el pa tallat a daus, deixeu que xucli l'oli, afegiu-hi l'aigua calenta, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho bullir durant 6 minuts. Tot seguit, afegiu-hi els ous batuts, rectifiqueu-ho de sal i tritureu-ho tot amb el túrmix.
Per fer els cruixents de verdura, en una paella amb l'oli ben calent fregiu-hi les verdures tallades a làmines molt fines fins que quedin ben daurades i cruixents.
A continuació, en una paella amb oli abundant i ben calent, fregiu els ous de guatlla.
I ja per acabar, emplateu els cruixents de verdura al centre del plat, poseu-hi l'ou de guatlla a sobre, guarniu-ho amb la sal Maldon i, finalment, afegiu-hi la sopa d'all al voltant.
Quan estiguin daurats, poseu-hi el pa tallat a daus, deixeu que xucli l'oli, afegiu-hi l'aigua calenta, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho bullir durant 6 minuts. Tot seguit, afegiu-hi els ous batuts, rectifiqueu-ho de sal i tritureu-ho tot amb el túrmix.
Per fer els cruixents de verdura, en una paella amb l'oli ben calent fregiu-hi les verdures tallades a làmines molt fines fins que quedin ben daurades i cruixents.
A continuació, en una paella amb oli abundant i ben calent, fregiu els ous de guatlla.
I ja per acabar, emplateu els cruixents de verdura al centre del plat, poseu-hi l'ou de guatlla a sobre, guarniu-ho amb la sal Maldon i, finalment, afegiu-hi la sopa d'all al voltant.