Sopa d'all amb escamarlans
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Artur Martínez García
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Capritx, Terrassa (Zona Olímpica)
INGREDIENTS
- 12 escamarlans
- 12 talls de cansalada ibèrica
- 1 ceba
- 1 pastanaga
- 1 porro
- grans d'all
- oli de comí
- 4 patates
- 1 got de nata
- oli d'oliva verge
- sal
- 1 cullerada de vinagre de xerès
- brots de rave
- pa fregit
PREPARACIÓ
Per fer el brou, poseu a bullir en un cassó l'aigua, els caps dels escamarlans, la ceba, el porro i la pastanaga.
Mentrestant, bulliu els alls en un altre cassó amb aigua, després deixeu-los refredar en un recipient amb gel, escorreu-los i poseu-los a confitar en un cassó amb oli. Quan estiguin confitats, barregeu-los amb el brou i tritureu-los amb un Túrmix.
Tot seguit, bulliu les patates, peleu-les, talleu-les a trossos i poseu-les a la Thermomix juntament amb el vinagre, l'oli, la nata i una mica del suc de la cocció de les patates. Tritureu-ho i rectifiqueu-ho de sal.
A continuació, peleu els escamarlans, emboliqueu-los amb els talls de cansalada i fregiu-los en una paella amb un mica d'oli.
I ja per acabar, emplateu el puré de patata al mig del plat, poseu-hi els escamarlans a sobre, amaniu-los amb l'oli de comí i poseu-hi la sopa al voltant. Podeu guarnir el plat amb trossos de pa fregit i uns brots de rave.
Mentrestant, bulliu els alls en un altre cassó amb aigua, després deixeu-los refredar en un recipient amb gel, escorreu-los i poseu-los a confitar en un cassó amb oli. Quan estiguin confitats, barregeu-los amb el brou i tritureu-los amb un Túrmix.
Tot seguit, bulliu les patates, peleu-les, talleu-les a trossos i poseu-les a la Thermomix juntament amb el vinagre, l'oli, la nata i una mica del suc de la cocció de les patates. Tritureu-ho i rectifiqueu-ho de sal.
A continuació, peleu els escamarlans, emboliqueu-los amb els talls de cansalada i fregiu-los en una paella amb un mica d'oli.
I ja per acabar, emplateu el puré de patata al mig del plat, poseu-hi els escamarlans a sobre, amaniu-los amb l'oli de comí i poseu-hi la sopa al voltant. Podeu guarnir el plat amb trossos de pa fregit i uns brots de rave.