Sopa anglesa

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: M. Teresa Segú Rovira
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa
  • Informació nutricional
    -Obre

    La farina de blat de moro conté més quantitat de midó que la farina de blat, un hidrat de carboni complex que aporta energia de llarga duració.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1/2 l de llet
  • 4 ous
  • 100 g de sucre
  • 20 g de farina de blat de moro (Maizena)
  • la pela d'una llimona
  • 1 branqueta de canyella
  • 6/8 melindros
  • Per al xarop de licor:
  • 80 cc de Cointreau
  • 20 cc d'aigua

PREPARACIÓ

Per començar, poseu en un cassó la llet, els rovells d'ou, el sucre, la pela de llimona i la canyella, remeneu-ho amb un batedor i deixeu-ho coure un parell de minuts.

Seguidament, afegiu-hi la Maizena, ja dissolta amb una mica de llet, i deixeu-ho coure sense deixar de remenar-ho fins que arrenqui el bull i quedi una crema espessa.

Per fer el xarop de licor, poseu el Cointreau i l'aigua en un bol i barregeu-ho bé.

A continuació, poseu les clares d'ou en un bol i munteu-les a punt de neu. Després, afegiu-hi una mica de sucre i barregeu-lo bé.

Tot seguit, poseu una capa de crema a la base d'una safata, cobriu-la amb melindros, mulleu els melindros amb el xarop de licor, poseu-hi una altra capa de crema a sobre, cobriu-la amb més melindros, mulleu-los amb xarop de licor i torneu-los a cobrir amb la crema. Finalment, poseu-hi les clares muntades a sobre i deixeu-ho gratinar al forn fins que estigui dauradet.

I ja per acabar, poseu el pastís a la nevera i serviu-lo ben fred.
Anar al contingut