Sípia estofada amb cigrons
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jordi Manubens
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cal Pep, Barcelona
INGREDIENTS
- 800 g de sípia neta
- 2 cebes de Figueres
- 1 tassa de salsa de tomàquet cuita
- 300 g de cigrons bullits
- fumet
- 1 fulla de llorer
- Per a la picada:
- avellanes
- ametlles
- 4 grans d'all
- all i julivert
- sal
PREPARACIÓ
Per fer la picada, poseu en un bol els grans d'all, les avellanes, les ametlles, l'all i julivert picat i la sal i tritureu-ho tot amb un morter.
A continuació, en una paella amb oli abundant confiteu la ceba picada a foc molt suau. Quan estigui ben daurada, poseu-la en una cassola, juntament amb la sípia tallada a trossos i la fulla de llorer i deixeu-ho coure tot junt durant uns minuts. Després, poseu-hi la salsa de tomàquet, remeneu-ho bé, i deixeu-ho coure durant 15 minuts. Tot seguit, afegiu-hi la picada i el fumet i deixeu-ho coure durant uns 35 minuts. Finalment, poseu-hi els cigrons i deixeu-ho coure tot junt durant 5 minuts més.
I ja per acabar, emplateu l'estofat de sípia i cigrons.
A continuació, en una paella amb oli abundant confiteu la ceba picada a foc molt suau. Quan estigui ben daurada, poseu-la en una cassola, juntament amb la sípia tallada a trossos i la fulla de llorer i deixeu-ho coure tot junt durant uns minuts. Després, poseu-hi la salsa de tomàquet, remeneu-ho bé, i deixeu-ho coure durant 15 minuts. Tot seguit, afegiu-hi la picada i el fumet i deixeu-ho coure durant uns 35 minuts. Finalment, poseu-hi els cigrons i deixeu-ho coure tot junt durant 5 minuts més.
I ja per acabar, emplateu l'estofat de sípia i cigrons.