Sípia amb pèsols

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: La cuina de Can Simón, Tossa de Mar

INGREDIENTS

  • Per als castanyons (sípia petita):
  • 16 castanyons
  • 100 ml de salsa de carn o fondo fosc
  • oli d'oliva
  • sal i pebre
  • Per als pèsols:
  • 400 g de pèsols
  • 1 gra d'all
  • julivert, marduix, menta
  • farina de blat de moro
  • 1 l d'aigua mineral
  • Per a la tinta:
  • 1 bossa de tinta
  • 1 raig d'aigua mineral

PREPARACIÓ

Per començar, en un cassó amb aigua bullint i sal, escaldeu els pèsols durant uns segons i després refredeu-los en un bol amb aigua i gel.

A continuació, poseu la tinta en un cassó juntament amb un raig d'aigua i deixeu-la coure fins que arrenqui el bull.

Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli salteu els castanyons salpebrats. Quan estiguin dauradets, afegiu-hi una mica d'all i julivert picat i salsa de carn, remeneu-ho bé, deixeu-ho coure un parell de minuts i retireu-ho del foc.

Finalment, en un cassó amb aigua poseu-hi els pèsols, la farina dissolta en aigua, el marduix picat, la menta picada, l'all i el julivert picat, remeneu-ho bé amb un batedor i deixeu-ho coure un parell de minuts.

I ja per acabar, feu una línia de tinta a la base del plat, poseu un motllo al centre, ompliu-lo amb els pèsols, poseu-hi els castanyons al voltant i desemmotlleu els pèsols.
Anar al contingut