Sípia amb pèsols
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: La cuina de Can Simón, Tossa de Mar
INGREDIENTS
- Per als castanyons (sípia petita):
- 16 castanyons
- 100 ml de salsa de carn o fondo fosc
- oli d'oliva
- sal i pebre
- Per als pèsols:
- 400 g de pèsols
- 1 gra d'all
- julivert, marduix, menta
- farina de blat de moro
- 1 l d'aigua mineral
- Per a la tinta:
- 1 bossa de tinta
- 1 raig d'aigua mineral
PREPARACIÓ
Per començar, en un cassó amb aigua bullint i sal, escaldeu els pèsols durant uns segons i després refredeu-los en un bol amb aigua i gel.
A continuació, poseu la tinta en un cassó juntament amb un raig d'aigua i deixeu-la coure fins que arrenqui el bull.
Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli salteu els castanyons salpebrats. Quan estiguin dauradets, afegiu-hi una mica d'all i julivert picat i salsa de carn, remeneu-ho bé, deixeu-ho coure un parell de minuts i retireu-ho del foc.
Finalment, en un cassó amb aigua poseu-hi els pèsols, la farina dissolta en aigua, el marduix picat, la menta picada, l'all i el julivert picat, remeneu-ho bé amb un batedor i deixeu-ho coure un parell de minuts.
I ja per acabar, feu una línia de tinta a la base del plat, poseu un motllo al centre, ompliu-lo amb els pèsols, poseu-hi els castanyons al voltant i desemmotlleu els pèsols.
A continuació, poseu la tinta en un cassó juntament amb un raig d'aigua i deixeu-la coure fins que arrenqui el bull.
Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli salteu els castanyons salpebrats. Quan estiguin dauradets, afegiu-hi una mica d'all i julivert picat i salsa de carn, remeneu-ho bé, deixeu-ho coure un parell de minuts i retireu-ho del foc.
Finalment, en un cassó amb aigua poseu-hi els pèsols, la farina dissolta en aigua, el marduix picat, la menta picada, l'all i el julivert picat, remeneu-ho bé amb un batedor i deixeu-ho coure un parell de minuts.
I ja per acabar, feu una línia de tinta a la base del plat, poseu un motllo al centre, ompliu-lo amb els pèsols, poseu-hi els castanyons al voltant i desemmotlleu els pèsols.