Sípia amb pèsols i mandonguilles

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Carme Ventura
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Hotel Siqués "Cal Parent", Besalú

INGREDIENTS

  • 800 g de sèpia
  • 200 g de pèsols bullits
  • 1 copa de vi blanc sec
  • 4 cebes de Figueres
  • 4 alls
  • 4 tomàquets
  • 4 carxofes
  • oli
  • sal
  • sucre Per a les mandonguilles:
  • 250 g de carn picada de porc
  • 2 ous
  • molla de pa sucada en llet
  • sal
  • pebre
  • canyella en pols Per a la picada:
  • 2 alls
  • julivert
  • canyella en pols
  • 2 cullerades d'oli

PREPARACIÓ

Per preparar les mandonguilles, poseu la carn picada en un bol i salpebreu-la. Incorporeu-hi el julivert tallat, l'all trossejat, la molla de pa i un ou batut, i barregeu-ho amb les mans.
Tot seguit, afegiu-hi una mica de farina i seguiu barrejant-ho. Després feu-ne mandonguilles, passeu-les per farina i fregiu-les en una paella amb oli calent. Mentrestant, saleu els talls de sèpia i poseu-los en una cassola amb oli calent. Incorporeu-hi una mica de vi blanc, la ceba tallada i l'all trossejat. Quan la ceba agafi color, afegiu-hi el tomàquet ratllat, una mica de sucre, les carxofes i els pèsols bullits Remeneu-ho i, tot seguit, incorporeu-hi una mica de brou suau. Tapeu la cassola i deixeu-ho coure durant uns 30 minuts. Per fer la picada, poseu un polsim de sal, una mica de galeta, avellanes, ametlles i julivert en un morter, i piqueu-ho. Després afegiu-hi una mica d'oli. I ja per acabar, poseu les mandonguilles a la cassola amb la sèpia i els pèsols. Afegiu-hi també una mica de canyella i la picada, i barregeu-ho. Tapeu la cassola, deixeu-ho coure uns 15 minuts més i ja podreu servir el plat.
Anar al contingut