Sípia a la bruta
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Núria Lucas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Tercer Temps
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 2 sípies de 800 g aprox.
- 200 g ceba
- 100 g pebrot vermell
- 50 g mongeta tendra
- 100 g patata
- 100 g tomàquet madur
- 100 g carxofes
- 100 ml oli
- sal i aigua
PREPARACIÓ
Per començar, sofregiu la ceba, tallada en juliana, en una cassola amb oli, a foc lent, fins que estigui cuita i de color caramel, aproximadament durant una hora.
Mentrestant, netegeu la sípia i talleu-la a daus. Després, afegiu-la a la ceba sofregida i deixeu-ho coure a foc viu. Quan la sípia estigui cuita, poseu-hi el pebrot tallat a tires, deixeu-ho coure un parell de minuts, poseu-hi el tomàquet tallat a quarts i les carxofes tallades a vuitens i deixeu-ho coure fins que el tomàquet estigui cuit. A continuació, poseu-hi les patates pelades i esqueixades i les mongetes tallades a tires, cobriu-ho tot amb aigua i deixeu-ho coure tot junt durant una hora. Finalment, rectifiqueu-ho de sal i retireu-ho del foc.
I ja per acabar, ja ho podeu servir amb la mateixa cassola.
Mentrestant, netegeu la sípia i talleu-la a daus. Després, afegiu-la a la ceba sofregida i deixeu-ho coure a foc viu. Quan la sípia estigui cuita, poseu-hi el pebrot tallat a tires, deixeu-ho coure un parell de minuts, poseu-hi el tomàquet tallat a quarts i les carxofes tallades a vuitens i deixeu-ho coure fins que el tomàquet estigui cuit. A continuació, poseu-hi les patates pelades i esqueixades i les mongetes tallades a tires, cobriu-ho tot amb aigua i deixeu-ho coure tot junt durant una hora. Finalment, rectifiqueu-ho de sal i retireu-ho del foc.
I ja per acabar, ja ho podeu servir amb la mateixa cassola.