Sípia a la bruta
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: David Contreras
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Restaurant: Infinit, Vilanova i la Geltrú
INGREDIENTS
- 2 sípies (un kg)
- julivert
- 2 alls
- 6 tomàquets madurs
- 2 cebes
- 5/6 patates de mida mitjana
- 1 got de vi blanc
- pebre blanc
- aigua
- 1 fulla de llorer
- oli d'oliva
- allioli
- 1 porció de xocolata negra ratllada (opcional)
PREPARACIÓ
Per començar, poseu la sípia en un cassó amb aigua freda i deixeu-la coure fins que arrenqui el bull.
Seguidament, talleu-la a daus, poseu-la en una cassola juntament amb la ceba tallada a daus, el tomàquet tallat a daus, els alls laminats, el llorer, les patates pelades i esqueixades, un raig d'oli, el vi blanc, el pebre i l'aigua, tapeu la cassola i deixeu-la coure.
Quan ja estigui cuita, afegiu-hi la xocolata picada, retireu-ho del foc, remeneu-ho bé i deixeu-ho reposar uns minuts.
I ja per acabar, poseu una mica d'allioli al fons del plat i poseu-hi les patates amb sípia a sobre i guarniu el plat amb una mica de julivert picat.
Seguidament, talleu-la a daus, poseu-la en una cassola juntament amb la ceba tallada a daus, el tomàquet tallat a daus, els alls laminats, el llorer, les patates pelades i esqueixades, un raig d'oli, el vi blanc, el pebre i l'aigua, tapeu la cassola i deixeu-la coure.
Quan ja estigui cuita, afegiu-hi la xocolata picada, retireu-ho del foc, remeneu-ho bé i deixeu-ho reposar uns minuts.
I ja per acabar, poseu una mica d'allioli al fons del plat i poseu-hi les patates amb sípia a sobre i guarniu el plat amb una mica de julivert picat.