Sèpia estofada amb pèsols i carxofes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Bernat Harster
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Dadà
- Dieta: Sense lactosa
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 1 sèpia d'1 kg
- 2 cebes de Figueres
- 4 grans d'all
- 2 fulles de llorer
- 2 grapats de pèsols
- 4 carxofes
- 2 tomàquets madurs
- 1 got de vi blanc
- 1 culleradeta de pebre negre en gra
- oli d'oliva
- aigua mineral
- sal
PREPARACIÓ
Per començar, netegeu la sèpia, talleu-la a daus no gaire petits (la pota i el cap també) i sofregiu-la en una cassola amb una mica d'oli fins que deixi anar l'aigua, aproximadament uns 20 minuts.
Mentrestant, talleu la ceba en juliana, lamineu els alls, ratlleu el tomàquets, netegeu les carxofes i talleu-les a vuitens i, quan la sèpia hagi deixat anar tota l'aigua, afegiu-ho tot a la cassola, juntament amb pebre negre en gra i el llorer, i deixeu-ho sofregir tot junt durant 5 minuts. A continuació, poseu-hi el vi blanc, deixeu-ho reduir un minut. Després, aboqueu-hi dos gots d'aigua mineral i deixeu-ho coure durant 20 minuts. Finalment, afegiu-hi els pèsols, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure tot junt durant 10 minuts més.
I ja per acabar, ja podeu emplatar la sèpia amb pèsols i carxofes.
Mentrestant, talleu la ceba en juliana, lamineu els alls, ratlleu el tomàquets, netegeu les carxofes i talleu-les a vuitens i, quan la sèpia hagi deixat anar tota l'aigua, afegiu-ho tot a la cassola, juntament amb pebre negre en gra i el llorer, i deixeu-ho sofregir tot junt durant 5 minuts. A continuació, poseu-hi el vi blanc, deixeu-ho reduir un minut. Després, aboqueu-hi dos gots d'aigua mineral i deixeu-ho coure durant 20 minuts. Finalment, afegiu-hi els pèsols, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure tot junt durant 10 minuts més.
I ja per acabar, ja podeu emplatar la sèpia amb pèsols i carxofes.