Sèpia amb patates i carxofes

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Narcís Rabasseda
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Rabasseda, Barcelona

INGREDIENTS

  • 2 sèpies de 400 g
  • 1 kg de patates
  • 1 kg de carxofes
  • 2 cebes
  • 6 tomàquets madurs
  • 1 copeta de vi ranci
  • 1 copeta d'anís
  • 1 tasseta d'oli
  • 3 alls
  • 25 g de pinyons
  • 1/2 canó de canyella
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, en un cassó amb una mica d'oli, fregiu-hi la sèpia tallada a trossos.
Quan estigui ben rossa, afegiu-hi la ceba picada i els alls. Quan els alls estiguin daurats, retireu-los i reserveu-los, i afegiu al cassó el tomàquet picat, les patates tallades a trossos, la canyella i l'aigua, i deixeu-ho coure.

Mentrestant, en un altre cassó amb aigua bullint, escaldeu-hi les carxofes tallades a trossos durant uns segons i reserveu-les.

Per fer la picada, tritureu amb el morter els alls que teníeu reservats amb els pinyons i barregeu-los amb el vi ranci i l'anís.

Finalment, afegiu la picada i les carxofes al cassó de la sèpia, deixeu-ho coure tot junt durant 10 minuts, rectifiqueu-ho de sal i ja podeu emplatar-ho.
Anar al contingut