Secret extra de porc ibèric amb tirabecs

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Restaurant Manairó, Barcelona

INGREDIENTS

  • 500 g de secret extra de porc ibèric
  • 2 patates
  • 300 g de tirabecs
  • 1 tassa de salsa de carn
  • oli d'oliva, sal
  • farina
  • 1 ou
  • pa ratllat
  • Per a la pasta del bunyol de tirabec:
  • 100 g de farina
  • 15 g de sucre
  • 2 pessics de sal
  • 1 ou
  • 1 rovell d'ou
  • 1/2 got d'aigua mineral carbònica

PREPARACIÓ

Per començar, poseu en una paella petita oli, mantega i les patates pelades tallades en juliana.
Deixeu-ho coure a foc lent procurant que quedi com una truita però sense ou.

Per fer el farcit del bunyol, salteu en una paella amb oli els tirabecs amb una mica de salsa de carn. Tot seguit, forreu una tasseta amb paper film i poseu-hi els tirabecs i la salsa a dins. Després, ajunteu les puntes del paper i enrotlleu-les fins que quedi una bola. Deixeu-ho reposar a la nevera durant dues hores.

Per fer la pasta del bunyol, poseu en un bol el rovell d'ou, l'ou, el sucre, la farina i la sal. Remeneu-ho mentre hi aneu afegint l'aigua.

Seguidament, traieu el paper film al farcit del bunyol i passeu-lo per farina, ou batut, pa ratllat, la pasta del bunyol i fregiu-lo en una paella amb oli ben calent.

Mentrestant, daureu el secret extra de porc en una paella amb oli.

I ja per acabar, emplateu la carn, poseu-hi la patata al cantó, el bunyol de tirabec i guarniu el plat amb una mica del suc resultant de coure la carn.
Anar al contingut