Sarsuela de peix
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Els pescadors
INGREDIENTS
- 4 talls de rap
- 4 talls de lluç
- 4 talls de mero
- 1 calamar gros
- 4 gambes mitjanes
- 250 g de musclos de roca
- 200 g de cloïsses
- 2 cebes grosses
- 3 tomàquets madurs
- vi blanc
- Pernod
- oli, sal
- farina
- 1 l de fumet de peix Per a la picada:
- safrà
- all
- julivert
PREPARACIÓ
D'entrada, saleu el peix, enfarineu-lo (tot menys les gambes) i fregiu-lo en una paella amb oli ben calent, juntament amb els musclos i les cloïsses.
Un cop tingueu el peix ben fregit, canvieu-lo de paella i feu servir la primera per preparar el sofregit. Afegiu-hi una mica d'oli i, quan estigui calent, daureu-hi la ceba trinxada. A continuació, poseu-hi 4 cullerades de tomàquet, sense pell ni llavors. Quan el tomàquet estigui cuit, tireu-hi un raig de vi blanc, i 3 minuts més tard (el temps de la reducció del vi), el fumet. Deixeu-ho coure uns 12 minuts, i ja podreu passar la salsa a la paella on hi ha el peix. Espereu que arrenqui el bull, i abaixeu el foc. Mentrestant, feu una picada amb safrà, 2 grans d'all, de sal i julivert. Abans d'abocar-la a la paella del peix, dissoleu-la amb una mica de salsa. Tireu-hi unes gotes de Pernod, deixeu la sarsuela uns 8 minuts més al foc, i podreu servir-la.
Un cop tingueu el peix ben fregit, canvieu-lo de paella i feu servir la primera per preparar el sofregit. Afegiu-hi una mica d'oli i, quan estigui calent, daureu-hi la ceba trinxada. A continuació, poseu-hi 4 cullerades de tomàquet, sense pell ni llavors. Quan el tomàquet estigui cuit, tireu-hi un raig de vi blanc, i 3 minuts més tard (el temps de la reducció del vi), el fumet. Deixeu-ho coure uns 12 minuts, i ja podreu passar la salsa a la paella on hi ha el peix. Espereu que arrenqui el bull, i abaixeu el foc. Mentrestant, feu una picada amb safrà, 2 grans d'all, de sal i julivert. Abans d'abocar-la a la paella del peix, dissoleu-la amb una mica de salsa. Tireu-hi unes gotes de Pernod, deixeu la sarsuela uns 8 minuts més al foc, i podreu servir-la.