Sarmale
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Angie Ciurezu
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: La Taula, Barcelona
INGREDIENTS
- 8 fulles de col
- 1/2 l de brou de carn
- 6 tomàquets
- 1 ceba
- 1 got d'oli o 2 cullerades de llard
- 100 g de cansalada fumada
- farigola, fulles de llorer, sal, pebre blanc, pebre vermell dolç
- 1 manat d'anet, pebre en gra
- 1 tasseta d'oli
PREPARACIÓ
Per començar aquest plat típic romanès, sofregiu la ceba picada en una paella.
Quan la ceba ja estigui transparent, tireu-hi el pebre vermell dolç. Remeneu-ho una mica i després poseu-ho en un bol, juntament amb la carn picada, l'arròs (cru), sal, pebre, l'ou i les herbes. Remeneu-ho ben remenat fins que us quedi una pasta homogènia. Afegiu-hi una mica de brou, així no us quedarà tan sec. Farciu les fulles de col amb la pasta i feu els farcellets. A continuació, poseu en una cassoleta de fang tots els ingredients: la col trinxada (l'haureu de coure dos dies abans), llard, els farcellets, la cansalada tallada a daus, més col trinxada, el tomàquet ratllat, sal, les herbes i el pebre en gra. Finalment, cobriu-ho amb el brou. Tapeu la cassola i coeu el sarmale al forn durant dues hores. Passat aquest temps, ja tindreu el plat a punt de servir.
Quan la ceba ja estigui transparent, tireu-hi el pebre vermell dolç. Remeneu-ho una mica i després poseu-ho en un bol, juntament amb la carn picada, l'arròs (cru), sal, pebre, l'ou i les herbes. Remeneu-ho ben remenat fins que us quedi una pasta homogènia. Afegiu-hi una mica de brou, així no us quedarà tan sec. Farciu les fulles de col amb la pasta i feu els farcellets. A continuació, poseu en una cassoleta de fang tots els ingredients: la col trinxada (l'haureu de coure dos dies abans), llard, els farcellets, la cansalada tallada a daus, més col trinxada, el tomàquet ratllat, sal, les herbes i el pebre en gra. Finalment, cobriu-ho amb el brou. Tapeu la cassola i coeu el sarmale al forn durant dues hores. Passat aquest temps, ja tindreu el plat a punt de servir.