Sardines marinades amb verdures i ous d'arengada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Sergi Arola
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: La Broche, Madrid
INGREDIENTS
- 12 sardines
- 1 pastanaga
- 1 porro
- 1 tronxo d'api
- 1 llauna d'ous d'arengada
- 1 llesca de pa de motlle
- 5 tomàquets madurs
- 1/4 d'oli d'oliva verge
- oli d'oliva 0'4º
- Per macerar:
- 300 cl de vinagre
- 600 cl d'aigua
- sal
PREPARACIÓ
Per començar, escateu les sardines i filetegeu-les.
Poseu-les en un bol, amb sal i vinagre, i deixeu-les reposar a la nevera durant 12 hores. Mentrestant, talleu el pa ben prim i poseu-lo al forn durant uns minuts a 180 graus. Després, talleu les verdures ben primes, ratlleu els tomàquets i assaoneu-los amb oli i sal. A continuació, poseu els ous d'arengada i les verdures en un bol i barregeu-ho. D'altra banda, traieu les sardines de la nevera i afegiu-hi oli. Per muntar el plat, poseu oli a la base, una mica de puré de tomàquet i olives farcides; enrotlleu les sardines i farciu-les amb l'amanida de verdures i els ous d'arengada i, finalment, tapeu-les amb els crostonets de pa torrat.
Poseu-les en un bol, amb sal i vinagre, i deixeu-les reposar a la nevera durant 12 hores. Mentrestant, talleu el pa ben prim i poseu-lo al forn durant uns minuts a 180 graus. Després, talleu les verdures ben primes, ratlleu els tomàquets i assaoneu-los amb oli i sal. A continuació, poseu els ous d'arengada i les verdures en un bol i barregeu-ho. D'altra banda, traieu les sardines de la nevera i afegiu-hi oli. Per muntar el plat, poseu oli a la base, una mica de puré de tomàquet i olives farcides; enrotlleu les sardines i farciu-les amb l'amanida de verdures i els ous d'arengada i, finalment, tapeu-les amb els crostonets de pa torrat.