Sardines marinades amb tàrtar de tomàquet
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Pere Massana
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Massana, Girona
INGREDIENTS
- 8 sardines fresques
- 4 tomàquets madurs
- 1 cullerada de ceba picada
- ruca
- vinagre balsàmic
- oli d'oliva verge
- sal
- gelat d'oli d'oliva (opcional)
- Per a la coca :
- 1/4 de l d'aigua
- 1/2 kg de farina
- 4 cullerades d'oli d'oliva extra verge
- sal
PREPARACIÓ
Per començar, netegeu les sardines i poseu-les en un bol amb aigua i sal durant una hora.
Després, poseu-les en un altre bol, cobriu-les amb oli d'oliva i una mica de vinagre i deixeu-les macerar a la nevera durant una hora més.
Per fer la coca, poseu en un bol l'aigua, la farina, l'oli i la sal, remeneu-ho bé amb les mans fins que obtingueu una massa ben fina i deixeu-la reposar durant un parell d'hores. Seguidament, aplaneu-la amb un corró, talleu-la en forma rectangular, poseu-la en una safata i deixeu-la coure al forn durant 7 minuts a 180 graus.
Per fer el tàrtar de tomàquet, talleu els tomàquets per la meitat, buideu-los, ratlleu-los amb un ratllador i poseu-los en un bol juntament amb la ceba picada, la sal i l'oli. A continuació, remeneu-ho tot bé amb una forquilla i deixeu-ho reposar a la nevera durant una estona.
I ja per acabar, emplateu la coca, cobriu-la amb una mica de tàrtar de tomàquet, poseu-hi les sardines a sobre, afegiu-hi una mica més de tàrtar al damunt i guarniu el plat amb la ruca i una bola de gelat d'oli d'oliva.
Després, poseu-les en un altre bol, cobriu-les amb oli d'oliva i una mica de vinagre i deixeu-les macerar a la nevera durant una hora més.
Per fer la coca, poseu en un bol l'aigua, la farina, l'oli i la sal, remeneu-ho bé amb les mans fins que obtingueu una massa ben fina i deixeu-la reposar durant un parell d'hores. Seguidament, aplaneu-la amb un corró, talleu-la en forma rectangular, poseu-la en una safata i deixeu-la coure al forn durant 7 minuts a 180 graus.
Per fer el tàrtar de tomàquet, talleu els tomàquets per la meitat, buideu-los, ratlleu-los amb un ratllador i poseu-los en un bol juntament amb la ceba picada, la sal i l'oli. A continuació, remeneu-ho tot bé amb una forquilla i deixeu-ho reposar a la nevera durant una estona.
I ja per acabar, emplateu la coca, cobriu-la amb una mica de tàrtar de tomàquet, poseu-hi les sardines a sobre, afegiu-hi una mica més de tàrtar al damunt i guarniu el plat amb la ruca i una bola de gelat d'oli d'oliva.