Sardines marinades amb tàrtar de tomàquet

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Pere Massana
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Massana, Girona

INGREDIENTS

  • 8 sardines fresques
  • 4 tomàquets madurs
  • 1 cullerada de ceba picada
  • ruca
  • vinagre balsàmic
  • oli d'oliva verge
  • sal
  • gelat d'oli d'oliva (opcional)
  • Per a la coca :
  • 1/4 de l d'aigua
  • 1/2 kg de farina
  • 4 cullerades d'oli d'oliva extra verge
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, netegeu les sardines i poseu-les en un bol amb aigua i sal durant una hora.
Després, poseu-les en un altre bol, cobriu-les amb oli d'oliva i una mica de vinagre i deixeu-les macerar a la nevera durant una hora més.

Per fer la coca, poseu en un bol l'aigua, la farina, l'oli i la sal, remeneu-ho bé amb les mans fins que obtingueu una massa ben fina i deixeu-la reposar durant un parell d'hores. Seguidament, aplaneu-la amb un corró, talleu-la en forma rectangular, poseu-la en una safata i deixeu-la coure al forn durant 7 minuts a 180 graus.

Per fer el tàrtar de tomàquet, talleu els tomàquets per la meitat, buideu-los, ratlleu-los amb un ratllador i poseu-los en un bol juntament amb la ceba picada, la sal i l'oli. A continuació, remeneu-ho tot bé amb una forquilla i deixeu-ho reposar a la nevera durant una estona.

I ja per acabar, emplateu la coca, cobriu-la amb una mica de tàrtar de tomàquet, poseu-hi les sardines a sobre, afegiu-hi una mica més de tàrtar al damunt i guarniu el plat amb la ruca i una bola de gelat d'oli d'oliva.
Anar al contingut