Sardines fregides amb llimona i alfàbrega
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Felip Llufriu
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Roca Bar, Barcelona
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 2 sardines
- 4 fulles d'alfàbrega
- 3 llimones
- 1 full de pasta brick
- aigua
- farina
- oli de girasol i sal
PREPARACIÓ
Per començar, netegeu les sardines, filetegeu-les i saleu-les.
A continuació, feu un suc amb les 3 llimones, poseu-lo en un recipient i colloqueu-hi els filets de sardines a marinar durant un minut.
Mentrestant, talleu els fulls de pasta brick en triangles o quarts. Després, en un bol, feu una pasta amb farina i aigua, que us farà de pega.
Tot seguit, colloqueu els filets de sardina marinada a la part més ampla dels triangles de pasta brick, poseu-hi una fulla d'alfàbrega al damunt, enrotlleu-los, segelleu-los amb una mica de la barreja de farina i aigua, i fregiu-los en un cassó amb oli ben calent. Quan estiguin ben daurades, poseu-los damunt d'un paper absorbent per eliminar l'excés d'oli.
I ja per acabar, ratlleu-hi una mica de pell de llimona pel damunt i serviu-les dins d'una paperina.
A continuació, feu un suc amb les 3 llimones, poseu-lo en un recipient i colloqueu-hi els filets de sardines a marinar durant un minut.
Mentrestant, talleu els fulls de pasta brick en triangles o quarts. Després, en un bol, feu una pasta amb farina i aigua, que us farà de pega.
Tot seguit, colloqueu els filets de sardina marinada a la part més ampla dels triangles de pasta brick, poseu-hi una fulla d'alfàbrega al damunt, enrotlleu-los, segelleu-los amb una mica de la barreja de farina i aigua, i fregiu-los en un cassó amb oli ben calent. Quan estiguin ben daurades, poseu-los damunt d'un paper absorbent per eliminar l'excés d'oli.
I ja per acabar, ratlleu-hi una mica de pell de llimona pel damunt i serviu-les dins d'una paperina.