Sardines fregides amb llimona i alfàbrega

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Felip Llufriu
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Roca Bar, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 2 sardines
  • 4 fulles d'alfàbrega
  • 3 llimones
  • 1 full de pasta brick
  • aigua
  • farina
  • oli de girasol i sal

PREPARACIÓ

Per començar, netegeu les sardines, filetegeu-les i saleu-les.

A continuació, feu un suc amb les 3 llimones, poseu-lo en un recipient i col•loqueu-hi els filets de sardines a marinar durant un minut.

Mentrestant, talleu els fulls de pasta brick en triangles o quarts. Després, en un bol, feu una pasta amb farina i aigua, que us farà de pega.

Tot seguit, col•loqueu els filets de sardina marinada a la part més ampla dels triangles de pasta brick, poseu-hi una fulla d'alfàbrega al damunt, enrotlleu-los, segelleu-los amb una mica de la barreja de farina i aigua, i fregiu-los en un cassó amb oli ben calent. Quan estiguin ben daurades, poseu-los damunt d'un paper absorbent per eliminar l'excés d'oli.

I ja per acabar, ratlleu-hi una mica de pell de llimona pel damunt i serviu-les dins d'una paperina.
Anar al contingut