Sardines farcides amb mel
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El Barquet, Tarragona
INGREDIENTS
- 20 sardines
- nous
- 1 culleradeta de poniol
- 1 culleradeta de comí
- 4 grans de pebre
- grans de mostassa
- 1 cullerada de mel
- menta
- oli d'oliva
- 1/2 l de vi dolç
- garum
PREPARACIÓ
Per fer aquest plat, primer de tot prepareu el farcit.
En un morter, piqueu-hi les nous i després poseu-hi la mel (servirà per lligar-ho), el poniol, el comí, un parell de boles de pebre i la menta seca. Piqueu-ho fins que n'obtingueu una pasta homogènia. Tot seguit, farciu les sardines (les teniu obertes i netes); poseu-ne poca quantitat i tanqueu-les. Tot seguit, emboliqueu-les totes juntes amb paper d'alumini i assegureu-vos que quedi ben tancat perquè tinguin una cocció més adequada. Reserveu-les. A part, feu la salsa. Poseu en una paella el vi dolç i quan el tingueu reduït, tireu-hi el garum, deixeu que continuï la reducció i afegiu-hi una mica d'oli. Deixeu que vagi fent. Per coure les sardines, poseu el paquet de paper d'alumini damunt d'un colador i coeu-les al vapor durant 5 minuts (depenent de la mida del peix). Retireu-les, desfeu el paper d'alumini, i amb molta cura perquè no se us trenquin, emplateu-les, salseu-les amb la reducció i en acabat decoreu el plat amb uns grans de mostassa i grans de pebre.
En un morter, piqueu-hi les nous i després poseu-hi la mel (servirà per lligar-ho), el poniol, el comí, un parell de boles de pebre i la menta seca. Piqueu-ho fins que n'obtingueu una pasta homogènia. Tot seguit, farciu les sardines (les teniu obertes i netes); poseu-ne poca quantitat i tanqueu-les. Tot seguit, emboliqueu-les totes juntes amb paper d'alumini i assegureu-vos que quedi ben tancat perquè tinguin una cocció més adequada. Reserveu-les. A part, feu la salsa. Poseu en una paella el vi dolç i quan el tingueu reduït, tireu-hi el garum, deixeu que continuï la reducció i afegiu-hi una mica d'oli. Deixeu que vagi fent. Per coure les sardines, poseu el paquet de paper d'alumini damunt d'un colador i coeu-les al vapor durant 5 minuts (depenent de la mida del peix). Retireu-les, desfeu el paper d'alumini, i amb molta cura perquè no se us trenquin, emplateu-les, salseu-les amb la reducció i en acabat decoreu el plat amb uns grans de mostassa i grans de pebre.