Sardines empanades amb tomàquet i alfàbrega
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Joan Roca
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El celler de Can Roca, Girona
INGREDIENTS
- 12 sardines
- 3 làmines fines de pa precuit
- oli d'oliva extra verge
- sal
- 100 g de maionesa
- 1 tomàquet gros
- 1 manat d'alfàbrega
PREPARACIÓ
Per començar, en un cassó amb aigua bullint i sal escaldeu el tomàquet durant uns segons.
Seguidament, deixeu-lo refredar en un bol amb aigua i gel, peleu-lo, traieu-ne la polpa i talleu-lo a dauets.
A continuació, netegeu les sardines, poseu els lloms sobre les làmines de pa i fregiu-les en una paella amb una mica d'oli.
Tot seguit, poseu en un bol la maionesa, el tomàquet tallat a dauets, l'alfàbrega picada i remeneu-ho tot bé amb una forquilla.
I ja per acabar, feu una base al centre del plat amb la maionesa i poseu-hi les sardines amb el pa a sobre.
Seguidament, deixeu-lo refredar en un bol amb aigua i gel, peleu-lo, traieu-ne la polpa i talleu-lo a dauets.
A continuació, netegeu les sardines, poseu els lloms sobre les làmines de pa i fregiu-les en una paella amb una mica d'oli.
Tot seguit, poseu en un bol la maionesa, el tomàquet tallat a dauets, l'alfàbrega picada i remeneu-ho tot bé amb una forquilla.
I ja per acabar, feu una base al centre del plat amb la maionesa i poseu-hi les sardines amb el pa a sobre.