Sardines de la costa marinades
- Programa: Cuina x solters
- Cuina: Isma Prados
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- Per persona:
- 4 sardines de la costa (marinades amb sal)
- 1 pot petit de tàperes en vinagre
- 8 olives de Caspe
- 1 tomàquet d'amanir
- 50 g de ruca
- oli d'oliva
- vinagre agredolç de Cabernet Sauvingon
- 1 ceba tendra
PREPARACIÓ
Preparació: 10 minuts
Cocció: (no n'hi ha, 2 hores de marinat)
1. Desespineu les sardines i separeu-ne els filets.
2. Poseu-les en un plat fondo amb la pell cap amunt.
3. Desosseu les olives i trinxeu-les ben petites.
4. Poseu la polpa de les olives i de les tàperes al damunt de les sardines, i cobriu-ho amb l'oli d'oliva. Afegiu-hi un rajolinet de vinagre.
5. Talleu el tomàquet a rodanxes primetes amb la mandolina. Talleu la ceba a anelles també molt primetes.
6. En un plat pla, poseu-hi el tomàquet, salpebreu-lo i poseu-hi la ceba al damunt.
7. Renteu la ruca i poseu-la al damunt de la ceba.
8. Poseu els filets de sardina al damunt de tot i salseu-ho amb la vinagreta. Per decorar el plat, poseu al damunt de les sardines les tàperes i els filets d'oliva.
Cocció: (no n'hi ha, 2 hores de marinat)
1. Desespineu les sardines i separeu-ne els filets.
2. Poseu-les en un plat fondo amb la pell cap amunt.
3. Desosseu les olives i trinxeu-les ben petites.
4. Poseu la polpa de les olives i de les tàperes al damunt de les sardines, i cobriu-ho amb l'oli d'oliva. Afegiu-hi un rajolinet de vinagre.
5. Talleu el tomàquet a rodanxes primetes amb la mandolina. Talleu la ceba a anelles també molt primetes.
6. En un plat pla, poseu-hi el tomàquet, salpebreu-lo i poseu-hi la ceba al damunt.
7. Renteu la ruca i poseu-la al damunt de la ceba.
8. Poseu els filets de sardina al damunt de tot i salseu-ho amb la vinagreta. Per decorar el plat, poseu al damunt de les sardines les tàperes i els filets d'oliva.