Sardines amb verduretes saltades i reducció de taronja
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Ivan Llopart
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Morros, Torredembarra
- Informació nutricional -Obre
Les sardines, gracies al seu contingut en omega-3, ens ajuda a combatre l'excés de colesterol en sang.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 16 sardines
- 1 pastanaga
- 1 porro
- 1 pebrot vermell
- 1 pebrot verd
- 1 carbassó
- 1 ceba
- 1 culleradeta de cibulet
- sal i oli
- Per a la reducció:
- 1/2 l de suc de taronja natural
- 150 g de sucre moreno
- 100 cl d'aigua
- 50 ml de vinagre de xerès
PREPARACIÓ
Per fer la reducció de taronja, poseu en un cassó a foc suau el sucre moreno i l'aigua.
Quan s'hagi desfet, afegiu-hi el vinagre, remeneu-ho bé, afegiu-hi també el suc de taronja i deixeu-ho reduir durant una estona a foc suau.Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli salteu la ceba, la pastanaga, el pebrot, el carbassó i el porro, tot tallat a la juliana. Quan estiguin ben dauradets, poseu-hi una mica de reducció de taronja, remeneu-ho bé i retireu-ho del foc.A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu les sardines ja netes i salades. I ja per acabar, emplateu les verduretes saltades, poseu-hi les sardines al voltant, salseu el plat amb la reducció de taronja i guarniu-lo amb una mica de cibulet picat.
Quan s'hagi desfet, afegiu-hi el vinagre, remeneu-ho bé, afegiu-hi també el suc de taronja i deixeu-ho reduir durant una estona a foc suau.Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli salteu la ceba, la pastanaga, el pebrot, el carbassó i el porro, tot tallat a la juliana. Quan estiguin ben dauradets, poseu-hi una mica de reducció de taronja, remeneu-ho bé i retireu-ho del foc.A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu les sardines ja netes i salades. I ja per acabar, emplateu les verduretes saltades, poseu-hi les sardines al voltant, salseu el plat amb la reducció de taronja i guarniu-lo amb una mica de cibulet picat.