Sardines amb salsa olivada

imatge de recurs
  • Programa: Cuina x solters
  • Cuina: Isma Prados
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • 150 g d'olives negres d'Aragó de primer any (que no siguin mortes)
  • 1 culleradeta d'orenga en fulla
  • 1 culleradeta de tàperes picades
  • 1 cullerada sopera de cogombres agredolços picadets
  • 2 tomàquets d'amanir
  • 3 tomàquets de pera
  • 500 cc d'oli d'oliva verge extra
  • 2 cebes tendres
  • 1 rajolinet de vinagre de bóta
  • 10 SARDINES DE PUTA MARE

PREPARACIÓ

1. Escaldeu i peleu els tomàquets. Netegeu-los de llavors i piqueu-los petits.
2. Traieu el pinyol de totes les olives.
3. Trossegeu la ceba grollerament.
4. Fiqueu tots els ingredients excepte les sardines , l'oli i el vinagre en el vas del túrmix i turbineu-ho fins a aconseguir una salsa fina. Afegiu l'oli i el vinagre i remeneu-ho, aquesta vegada, a ma.
5. Poseu-ho al punt de sal.
6. Netegeu les sardines. Saleu-les i feu-les a la planxa.
7. Talleu els tomàquets d'amanir en daus grossos per acompanyar.
8. Poseu les sardines i els tomàquets al plat i salseu-ho amb la salsa olivada.
Anar al contingut