Sardines amb pesto
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Rosa Nonell
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El racó del navegant, Sant Andreu de Llavaneres
- Informació nutricional -Obre
La sardina és un peix blau, ric en omega-3 que ajuda a augmentar la fluïdesa de la sang i disminuir el risc d'arteriosclerosi i trombosiAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 20 sardines grosses
- farina
- sal i pebre
- oli d'oliva
- 4 patates Mona Lisa
- Per a la salsa de pesto:
- 1 manat d'alfàbrega
- formatge de Parma
- 1 gra d'all
- oli d'oliva
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Per començar, en una paella amb oli abundant i ben calent fregiu les patates ja pelades, tallades a tires i salades. Quan estiguin rosses, retireu-les i reserveu-les sobre paper absorbent.
A continuació, obriu les sardines pel mig, netegeu-les d'espines, tanqueu-les, salpebreu-les, enfarineu-les i fregiu-les en una paella amb oli abundant fins que estiguin dauradetes.
Per fer el pesto, poseu en un bol l'alfàbrega, el formatge de Parma ratllat, l'all, la sal, el pebre i l'oli i tritureu-ho tot amb el túrmix. Tot seguit, farciu les sardines amb el pesto.
I ja per acabar, emplateu les patates fregides i poseu-hi les sardines al costat.
A continuació, obriu les sardines pel mig, netegeu-les d'espines, tanqueu-les, salpebreu-les, enfarineu-les i fregiu-les en una paella amb oli abundant fins que estiguin dauradetes.
Per fer el pesto, poseu en un bol l'alfàbrega, el formatge de Parma ratllat, l'all, la sal, el pebre i l'oli i tritureu-ho tot amb el túrmix. Tot seguit, farciu les sardines amb el pesto.
I ja per acabar, emplateu les patates fregides i poseu-hi les sardines al costat.