Sardina fumada amb pa de pernil i sucre

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Lluís M. Feliu
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: L'Aliança d'Anglès, Anglès (Selva)
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les sardines són font de vitamina D essencial per a l'absorció del calci i el fòsfor dels aliments.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • Per a la sardina fumada:
  • 6 sardines grosses (a filets)
  • 1/4 de litre d'oli d'oliva verge
  • 1 grapat de carbó d'alzina
  • sal
  • Per al pa de pernil amb sucre:
  • 4 llesques fines de pa de pagès
  • 10 cl d'oli d'oliva
  • 50 g de greix de pernil ibèric (o cansalada virada)
  • 1 cullerada de sucre
  • Per a l'emplatat ( opcional)
  • brots de fulles verdes

PREPARACIÓ

Per començar, poseu a escalfar l'oli en un cassó a foc baix. Alhora, enceneu el carbó d'alzina i, una vegada roent, afegiu-lo a l'oli d'oliva, apagueu el foc i deixeu-ho reposar un dia.

A continuació, coleu l'oli i escalfeu-lo a 40 graus. Seguidament, afegiu-hi els lloms de sardina nets i salats, manteniu la temperatura uns 20 minuts i feu-ho al forn. Després, reserveu les sardines dins de l'oli 24 hores.

Per fer el pa de pernil amb sucre, en un recipient al foc, deixeu escalfar l'oli amb el greix del pernil a foc mitjà fins que es fongui.

Mentrestant, traieu la crosta de les llesques de pa, apugeu la temperatura de l'oli i fregiu-hi el pa. Tot seguit, poseu el pa fregit damunt de paper de cuina, perquè absorbeixi el greix sobrant, i espolseu-hi el sucre per damunt.

I ja per acabar, col·loqueu el pa en un plat, al damunt els lloms de les sardines, ben escorreguts de l'oli i acabeu el plat amb brots de fulla tendra.
Anar al contingut