Samfaina amb botifarra
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Remei Gimeno
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
INGREDIENTS
- 2 cebes tendres
- 1 all
- 1 carbassó
- 1 albergínia
- 1 pebrot vermell
- 3 pebrots verds
- 500 g de tomàquets madurs
- 4 botifarres
- oli i sal
- un polsim de sucre (opcional)
PREPARACIÓ
Per començar, en una cassola amb oli sofregiu la ceba tendra tallada a daus i l'all laminat durant uns minuts.
Seguidament, rectifiqueu-ho de sal, afegiu-hi l'albergínia tallada a daus, deixeu-ho coure uns minuts més, poseu-hi el pebrot vermell, els pebrots verds i el carbassó, tot tallat a daus, i deixeu-ho coure una estona.
Després, afegiu-hi el tomàquet triturat i rectificat de sucre, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure una estona més.
Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli fregiu la botifarra.
A continuació, poseu la botifarra a la cassola de la samfaina i deixeu-ho coure tot junt durant un parell de minuts més.
I ja per acabar, emplateu la samfaina i poseu-hi la botifarra al costat.
Seguidament, rectifiqueu-ho de sal, afegiu-hi l'albergínia tallada a daus, deixeu-ho coure uns minuts més, poseu-hi el pebrot vermell, els pebrots verds i el carbassó, tot tallat a daus, i deixeu-ho coure una estona.
Després, afegiu-hi el tomàquet triturat i rectificat de sucre, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure una estona més.
Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli fregiu la botifarra.
A continuació, poseu la botifarra a la cassola de la samfaina i deixeu-ho coure tot junt durant un parell de minuts més.
I ja per acabar, emplateu la samfaina i poseu-hi la botifarra al costat.