Saltat de verdures amb tempura de flors de carbassó
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Up & Down
INGREDIENTS
- 4 manats d'espàrrecs verds
- 600 g de tirabecs
- 400 g de carbassó
- 500 g de pèsols
- 8 flors de carbassó Per a l'emulsió d'oli verge:
- 2 rovells d'ou
- oli d'oliva verge
- sal
- cebollí
- aigua Per a la tempura:
- aigua
- farina
- ou
- sal
PREPARACIÓ
La tempura és la pasta per a arrebossar les flors de carbassó perquè quedin cruixents.
Per a preparar-la, poseu en un bol la farina i mentre hi tireu l'aigua a poc a poc, aneu-ho remenant perquè no se us facin grumolls. Quan tingueu la pasta espessa incorporeu-hi l'ou i deixateu-ho. Arrebosseu les flors de carbassó i fregiu-les en una paella amb l'oli ben calent. Reserveu-les sobre un full de paper absorbent. En una paella ben calenta, salteu-hi les verdures que teniu prèviament escaldades. Primer els espàrrecs, els tirabecs, els carbassons i finalment els pèsols. Saleu-ho i quan els tingueu ben saltats reserveu-los. Per a fer l'emulsió d'oli verge, poseu els dos rovells d'ou amb una mica d'aigua en un bol i al bany maria i deixateu-los amb rapidesa perquè no se us coguin. Quan veieu que comença a canviar de color aneu-hi afegint l'oli sense deixar de remenar. I quan tingueu l'emulsió feta, retireu-la del foc i poseu-hi sal i cebollí tallat petit. Per a muntar el plat, creeu una mica de volum amb les verduretes i les flors de carbassó i salseu-ho amb l'emulsió d'oli verge.
Per a preparar-la, poseu en un bol la farina i mentre hi tireu l'aigua a poc a poc, aneu-ho remenant perquè no se us facin grumolls. Quan tingueu la pasta espessa incorporeu-hi l'ou i deixateu-ho. Arrebosseu les flors de carbassó i fregiu-les en una paella amb l'oli ben calent. Reserveu-les sobre un full de paper absorbent. En una paella ben calenta, salteu-hi les verdures que teniu prèviament escaldades. Primer els espàrrecs, els tirabecs, els carbassons i finalment els pèsols. Saleu-ho i quan els tingueu ben saltats reserveu-los. Per a fer l'emulsió d'oli verge, poseu els dos rovells d'ou amb una mica d'aigua en un bol i al bany maria i deixateu-los amb rapidesa perquè no se us coguin. Quan veieu que comença a canviar de color aneu-hi afegint l'oli sense deixar de remenar. I quan tingueu l'emulsió feta, retireu-la del foc i poseu-hi sal i cebollí tallat petit. Per a muntar el plat, creeu una mica de volum amb les verduretes i les flors de carbassó i salseu-ho amb l'emulsió d'oli verge.