Saltat de cuixa d'ànec amb mongetes i arròs

imatge de recurs
  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuina: Isma Prados
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Saltat de cuixa d'ànec amb mongetes i arròs
  • (per a 2 persones)
  • 3 fulles d'enciam llarg
  • 80 g de mongeta tendra
  • 50 g de bulb de fonoll
  • 1 branca d'api blanca
  • 1/2 culleradeta de curri
  • 100 g d'arròs llarg precuit
  • 1 cuixa d'ànec confitada

PREPARACIÓ

1.Posem la cuixa d'ànec envasada al buit en un plat i cap al microones; li donem un temps de 2 minuts a potència baixa, 360w. Només la volem escalfar, no coure-la, per retirar-ne el greix.

2.Traiem amb un pelador les puntes i els fils de les mongetes.

3.Traiem la cuixa d'ànec del microones: preparem un bol amb un col·lador a sobre. Obrim la bossa, deixem caure la cuixa al col·lador i el greix, que quedarà dins el bol.

4.Tallem les mongetes no gaire petites.

5.En un recipient de vidre hi posem una mica d'aigua i hi tirem la bosseta amb l'arròs precuit. Amb un plat fondo de vidre que encaixi amb aquest recipient, posem les mongetes en una mica d'aigua. Ho emboliquem tot amb paper de film i ho posem cinc minuts i mig al microones a 600w. El vapor que faci l'aigua courà tot això.

6. Desossem la cuixa d'ànec i posem els talls a daurar-se al wok, un cop sigui calent. Hi decantem a sobre una miqueta del greix de l'ànec.

7.Hi afegim les mongetes tendres amb l'aigua. Mentre s'evapori l'aigua, no se'ns cremaran les mongetes.

8.Tallem el fonoll amb la mandolina i ho afegim directament al wok. Fem el mateix amb l'api.

9.Hi afegim una miqueta de curri, a gust de cadascú.

10.Hi posem una miqueta més de greix d'ànec i abaixem lleugerament el foc, perquè no se'ns enganxi res.

11.Hi afegim ara l'arròs amb la miqueta d'aigua que ha quedat a la bossa.

12.En l'últim moment de la cocció, quan l'arròs hagi absorbit tot aquest greix, hi afegim l'enciam tallat a juliana. I ja ho tenim!
Anar al contingut