Saltat de calamars, botifarra de pebrots i mongetes

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Pau Corderas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Paella Bar Boqueria
  • Dieta: Per a embarassades
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les mongetes de Santa Pau, com la resta de llegums, tenen poc greix i són riques en fibra, i s'han de prendre de dos a tres dies a la setmana.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Ingredients per a 4 persones:
  • 350-400 g de calamars
  • 300 g de botifarra crua
  • 1/2 llimona (la pell ratllada)
  • 1 c/p de sucre morè
  • 150 g de pebrots del piquillo (de llauna)
  • 300 g de mongetes de Santa Pau
  • 150 ml d'oli d'oliva verge
  • pebre negre mòlt
  • sal
  • 10 g de brots de tendres de temporada

PREPARACIÓ

Per començar, remulleu les mongetes, bulliu-les en una olla amb aigua freda i sal, a foc baix, fins que quedin tendres però senceres, uns 40 minuts aproximadament.

Mentrestant, escorreu els pebrots i piqueu-los amb un ganivet. Seguidament, retireu els budells de la botifarra, poseu la carn en un bol, trinxeu-la amb un ganivet, afegiu-hi la ratlladura de llimona, el sucre morè, la sal, el pebre i els pebrots picats, remeneu-ho bé i deixeu-ho reposar dues hores a la nevera, tapat amb paper film.

A continuació, netegeu bé els calamars, separeu els cossos de les potes i reserveu-ho tot en un escorredor o damunt d'un drap net. Després, escalfeu molt una paella antiadherent, sense oli. Quan estigui calenta, afegiu-hi un polsim de sal, aboqueu-hi els calamars i deixeu que s'enganxin. Tot seguit, poseu-hi també la botifarra esmicolada i salteu-ho tot junt. Finalment, escorreu les mongetes del suc de la cocció, afegiu-les a la paella, juntament amb un raig d'oli d'oliva, rectifiqueu-ho de sal i salteu-ho tot junt una mica més.

I ja per acabar, emplateu les mongetes amb els calamars i la botifarra i guarniu el plat amb uns brots amanits amb oli i sal per dotar-lo d'un contrast fresc.
Anar al contingut