Saltat de calamars amb musclos de roca
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Passadís d'en Pep i Cal Pep
INGREDIENTS
- 1/2 kg de calamars
- 300 g de musclos de roca
- 6 alls
- 3 cullerades de confitura de tomàquet
- oli d'oliva
- sal i pebre Per fer la confitura de tomàquet:
- 3 kg de tomàquets madurs
- 1'200 kg de sucre
- 2 fulles de llorer
- llimona
- sal i oli
PREPARACIÓ
Per començar, salteu els calamars tallats a rodanxes en una paella amb oli calent. Mentrestant, talleu els alls a làmines i afegiu-los-hi.
Sense deixar de saltar-ho, espereu que estigui cuit i llavors ja hi podreu posar els musclos; salpebreu-ho i tapeu-ho. Per fer la confitura de tomàquet, escaldeu els tomàquets sense llavors. Un cop freds, peleu-los i poseu-los en una cassola a bullir amb el sucre, el llorer i una raspadura de llimona durant 2 o 3 hores a foc molt lent. Quan els musclos s'hagin obert, afegiu-hi la confitura de tomàquet. Doneu-hi un parell de voltes i torneu-ho a tapar perquè es vagi fent a foc lent; rectifiqueu de sal i pebre, acabeu-ho de saltar i ja podeu emplatar.
Sense deixar de saltar-ho, espereu que estigui cuit i llavors ja hi podreu posar els musclos; salpebreu-ho i tapeu-ho. Per fer la confitura de tomàquet, escaldeu els tomàquets sense llavors. Un cop freds, peleu-los i poseu-los en una cassola a bullir amb el sucre, el llorer i una raspadura de llimona durant 2 o 3 hores a foc molt lent. Quan els musclos s'hagin obert, afegiu-hi la confitura de tomàquet. Doneu-hi un parell de voltes i torneu-ho a tapar perquè es vagi fent a foc lent; rectifiqueu de sal i pebre, acabeu-ho de saltar i ja podeu emplatar.