Saltat de calamars amb musclos de roca

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Passadís d'en Pep i Cal Pep

INGREDIENTS

  • 1/2 kg de calamars
  • 300 g de musclos de roca
  • 6 alls
  • 3 cullerades de confitura de tomàquet
  • oli d'oliva
  • sal i pebre Per fer la confitura de tomàquet:
  • 3 kg de tomàquets madurs
  • 1'200 kg de sucre
  • 2 fulles de llorer
  • llimona
  • sal i oli

PREPARACIÓ

Per començar, salteu els calamars tallats a rodanxes en una paella amb oli calent. Mentrestant, talleu els alls a làmines i afegiu-los-hi.
Sense deixar de saltar-ho, espereu que estigui cuit i llavors ja hi podreu posar els musclos; salpebreu-ho i tapeu-ho. Per fer la confitura de tomàquet, escaldeu els tomàquets sense llavors. Un cop freds, peleu-los i poseu-los en una cassola a bullir amb el sucre, el llorer i una raspadura de llimona durant 2 o 3 hores a foc molt lent. Quan els musclos s'hagin obert, afegiu-hi la confitura de tomàquet. Doneu-hi un parell de voltes i torneu-ho a tapar perquè es vagi fent a foc lent; rectifiqueu de sal i pebre, acabeu-ho de saltar i ja podeu emplatar.
Anar al contingut