Salsa de calçots

Puntuació:

2,77 / 5

Categoria:
salses
Aliment principal:
verdures i hortalisses
Dificultat:
mitjana
Temps d’elaboració:

Puntua (536 vots)

Ingredients

  • 100 gr ametlla torrada pelada
  • 30 gr avellana torrada i pelada
  • 5 tomacons madurs escalivats
  • 1 cabeça d’alls escalivada
  • 1 dent d’all cru
  • 80 cl d’oli d’oliva suau
  • 1 llesca de pa xopada en vinagre de vi
  • la polpa d’una nyora

Elaboració

En un morter o batedora posarem els fruits secs i els alls. Ho picarem bé i hi afegirem la polpa de la nyora i la llesca de pa. Quan ho tinguem aixafat i homogeni, posem el tomàquet passant-lo per un colador xinès, així separarem la pell i les llavors que no les volem. Anem remenant i afegint-hi l’oli a poc a poc fins que ens lligui bé la salsa. Rectificarem de sal i pebre negre i ja ho tindrem llest per servir.

Nota: Aquesta salsa seria la bàsica. A partir d’aqui hi ha multitud de variants i no es pot dir que una sigui millor que l’altra. Hi ha qui hi afegeix una culleradeta de pebre vermell dolç i hi posa menys tomàquet per fer una salsa menys atomacada. En lloc de pa xopat amb vinagre el que es pot fer és fregir la llesca de pa i afegir el vinagre a la salsa.

Fotos de la recepta (1)

Comentaris (3)

  • 22/01/2010 13:18:18 Marca com a ofensiu

    Aquesta del Nando ja l'he fet i surt molt i molt bé, aquest any la torno a fer.

  • calçotaire

    calçotaire diu:

    23/10/2009 10:29:34 Marca com a ofensiu

    Si voleu una calculadora d'ingredients per fer la salsa dels calçots aquí la teniu: http://xn--restaurantes-calotada-h4b.com/salsa_calsotada.html

  • Jo vaig provar de donar un toc personalitzat i el que vaig fer va ser afegir un cep petit llaminat i passat pel la planxa, molt poc, només marcat però amb un pensament de sal maldon i nou moscada. Assecar amb paper de cuina l'oli i l'aigua que deixa el cep i tot seguit convertir en farina. Afegir dues cullerades de crema de llet, barrejar molt bé i afegir a la salsa base. El contrast és interessant. També vaig canviar el vinagre de vi, per vinagre de figues, però no xopat al pa, si no directament a la salsa. Ja em direu.

Recepta de:
Receptes publicades:
103
Vots rebuts:
39254
Comentaris rebuts:
89
Seguidors:
52