Salmorejo amb ous mollets

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Borja Sierra
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Granja Elena, Barcelona

INGREDIENTS

  • 3/4 de kg de tomàquets madurs
  • mitja barreta de pa dur
  • 1/2 gra d'all
  • 1 culleradeta de sal
  • 2 cullerades de vinagre de Xerès
  • 1 got d'oli d'oliva extra verge
  • 4 ous
  • 1 rovell d'ou
  • sal i aigua
  • 10 talls de pernil salat
  • oli de gira-sol

PREPARACIÓ

Per començar, en un cassó amb aigua bullint, sal i una cullerada de vinagre de Xerès, escaldeu els ous durant uns segons.

Seguidament, refredeu-los en un bol amb aigua i gel, i després peleu-los i reserveu-los.

Per fer el "salmorejo", poseu en un bol els tomàquets tallats a quarts, el pa tallat a llesques, el gra d'all, una cullerada de vinagre de Xerès i la sal, i tritureu-ho tot amb el túrmix.

A continuació, afegiu-hi el rovell d'ou i l'oli d'oliva, remeneu-ho bé amb un batedor, coleu-ho i deixeu-ho refredar a la nevera.

Tot seguit, en una paella amb oli de gira-sol abundant fregiu els talls de pernil.

Quan estiguin ben cruixents, retireu-los de la paella i deixeu-los refredar sobre paper absorbent.

Després, poseu-los en un bol i tritureu-los amb el túrmix.

I ja per acabar, emplateu l'ou al centre del plat, cobriu-lo amb el "salmorejo", poseu-hi el pernil picat per sobre i amaniu-ho amb un raig d'oli d'oliva.
Anar al contingut