Salmó marinat amb espinacs baby i vinagreta de poma
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Teresa Sanfeliu (economista de Sabadell)
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- Per al salmó:
- 4 lloms de salmó
- 50 g de sal gruixuda
- 20 g de sucre
- 2 copes de vi blanc sec
- 1 cullerada d'aiguardent
- pebre negre
- anet
- Per a la presentació:
- 80 g d'espinacs baby
- 1 cullerada de mel de flors
- aigua
- formatge de pasta tova d'ovella (tipus Torta)
- flors
- flor de sal
- Per a la vinagreta:
- 1 grapat de pinyons
- 6 c/s d'oli d'oliva
- 1 c/c de vinagre de poma
- sal
PREPARACIÓ
Per començar, en un bol, barregeu la sal gruixuda, el sucre, el vi blanc i l'aiguardent i reserveu-ho. Després, retireu i reserveu les pells dels lloms de salmó, poseu un polsim de pebre i anet als lloms, poseu-los en una safata fonda, cobriu-los amb la barreja reservada anteriorment, tapeu la safata amb paper film i deixeu-ho macerar a la nevera durant 12 hores.
Per fer la pell de salmó fregida, en una paella antiadherent, poseu les pells dels lloms de salmó. Al damunt, poseu-hi paper de cuina, aixafeu-les amb un estri de cuina perquè quedin planes, deixeu-les coure fins que siguin cruixents, aproximadament uns 30 minuts, retireu-les de la paella, deixeu-les refredar i talleu-les en 3 trossos.
Per fer la vinagreta, en una paella amb una mica d'oli torreu els pinyons. Quan estiguin torrats, afegiu-hi el vinagre de poma i deixem que s'evapori una mica. Seguidament poseu-hi la resta d'oli i una mica de sal, remeneu-ho bé i reserveu-ho.
Per fer les fulles d'espinacs, en un bol amb una mica aigua diluïu la mel de flors. Després, amb l'ajuda d'un pinzell, pinteu les fulles dels espinacs.
A continuació, escalfeu al microones el formatge tipus Torta durant un minut aproximadament perquè es desfaci.
Tot seguit, retireu els lloms de la nevera, eixugueu-los amb paper de cuina absorbent i de cada llom talleu-ne tres daus.
I ja per acabar, poseu 4 cullerades de formatge de la Torta del Casar de manera intercalada en un plat. Al damunt de cada base de formatge, poseu-hi un dau de salmó i a l'última base de formatge, colloqueu-hi les fulles d'espinacs. Finalment, a cada dau, repengeu-hi un tros de pell de salmó, amaniu-ho tot amb la vinagreta i guarniu el plat amb unes flors i una mica de flor de sal.
Per fer la pell de salmó fregida, en una paella antiadherent, poseu les pells dels lloms de salmó. Al damunt, poseu-hi paper de cuina, aixafeu-les amb un estri de cuina perquè quedin planes, deixeu-les coure fins que siguin cruixents, aproximadament uns 30 minuts, retireu-les de la paella, deixeu-les refredar i talleu-les en 3 trossos.
Per fer la vinagreta, en una paella amb una mica d'oli torreu els pinyons. Quan estiguin torrats, afegiu-hi el vinagre de poma i deixem que s'evapori una mica. Seguidament poseu-hi la resta d'oli i una mica de sal, remeneu-ho bé i reserveu-ho.
Per fer les fulles d'espinacs, en un bol amb una mica aigua diluïu la mel de flors. Després, amb l'ajuda d'un pinzell, pinteu les fulles dels espinacs.
A continuació, escalfeu al microones el formatge tipus Torta durant un minut aproximadament perquè es desfaci.
Tot seguit, retireu els lloms de la nevera, eixugueu-los amb paper de cuina absorbent i de cada llom talleu-ne tres daus.
I ja per acabar, poseu 4 cullerades de formatge de la Torta del Casar de manera intercalada en un plat. Al damunt de cada base de formatge, poseu-hi un dau de salmó i a l'última base de formatge, colloqueu-hi les fulles d'espinacs. Finalment, a cada dau, repengeu-hi un tros de pell de salmó, amaniu-ho tot amb la vinagreta i guarniu el plat amb unes flors i una mica de flor de sal.